search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:47
MENU CLOSE

Κατά μέτωπον επίθεση στον Τραμπ από την Toyota

19.05.2019 06:07
Toyota: Κατρακύλα με -70% στις πωλήσεις στην Κίνα - Media

 

Τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αντικρούει η Τοyota Motor, με τη στάση του ιαπωνικού ομίλου να προιωνίζεται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των βασικών εμπορικών εταίρων της Αμερικής.

Σε μια ασυνήθιστα αυστηρή ανακοίνωση, η Toyota Motor -η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας- ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να υπερασπισθούν τα συμφέροντά τους απέναντι στα ξένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά «στέλνει ένα μήνυμα στην Τoyota ότι οι επενδύσεις μας δεν είναι ευπρόσδεκτες και ότι οι συνεισφορές από καθέναν εκ των εργαζομένων μας στην Αμερική δεν εκτιμώνται».

Η Toyota, συνεχίζοντας στην ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι έχει δαπανήσει πάνω από 60 δισ. δολάρια στην ανέγερση εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και δέκα εργοστάσια.

Ο Τραμπ την Παρασκευή ανακοίνωσε εξάμηνη αναβολή των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ώστε να διαπραγματευθεί συμφωνίες με Ιαπωνία, Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες μεγάλες χώρες εξαγωγής οχημάτων.

Η Τοyota εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι συνομιλίες θα καταλήξουν άμεσα σε κάποιο αποτέλεσμα, προειδοποίησε όμως ότι οι φραγμοί στις εισαγωγές θα αναγκάσουν τους Αμερικανούς καταναλωτές να πληρώνουν περισσότερα και είναι αντιπαραγωγικοί για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία.

Η κριτική του ιαπωνικού ομίλου έρχεται δύο μήνες μετά τη δέσμευσή της για επενδυτικά σχέδια τριών δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03