search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:15
MENU CLOSE

Καμμένος: Απατεώνες κάποιοι δημοσκόποι – Πώς παραποιούν τα αποτελέσματα

19.05.2019 08:56
Καμμένος: Απατεώνες κάποιοι δημοσκόποι - Πώς παραποιούν τα αποτελέσματα - Media

 

Καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούν οι δημοσκοπικές εταιρείες έκανε στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τους δημοσκόπους ότι είναι απατεώνες και μίλησε για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν αποτελέσματα ερευνών.

«Έχω ένα χόμπι. Είμαι καλός ψαράς. Εμείς οι ΑΝΕΛ απλώσαμε δίχτυα. Και θέλω να μας παρακολουθήσει ο κόσμος για να καταλάβει πόσο απατεώνες είναι οι δημοσκόποι. Είναι απατεώνες. Αναλαμβάνω την ευθύνη, να μου κάνουν μήνυση. Είναι απατεώνες. Όχι άπαντες αλλά πάντως αυτοί που παραποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών και χρησιμοποιούν μεθόδους που θα εξηγήσω. Οι κάποιοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους είναι δυστυχώς οι περισσότεροι. Θα σας πω δε σήμερα τι πιάσαμε. Επειδή βλέπαμε πάντα αυτό το φαινόμενα, δεν τους πληρώνουμε, μας βγάζανε 0,5%, 1%, 1,5% και παίρναμε 4%, 3,7% και 3,8%. Ήταν αυτοί που έβγαλαν τον Σημίτη καταλληλότερο πρωθυπουργό. Είναι αυτοί που στο δημοψήφισμα έλεγαν το Ναι – Όχι και το Όχι – Ναι. 385 συνεργάτες μου κάναμε μία ομάδα η οποία πήρε οδηγίες από μια εταιρεία ερευνών του εξωτερικού για να πέσουμε πάνω σε μία δημοσκόπηση και να δούμε πράγματι πόση είναι η παραποίηση από τις δημοσκοπικές εταιρείες των δειγμάτων που παρουσιάζουν στις εφημερίδες. Είναι μία εταιρεία συμβούλων που μας υπέδειξε τον τρόπο που θα απαντάμε στα ερωτηματολόγια και θα μπορέσουμε να βάλουμε δείγματα ηλικιών που θα μπορεί να πέσει πάνω στη δημοσκόπηση. Και που πετύχανε. Πήρανε τηλέφωνο, εγώ θα πω και το όνομα, και είναι και στη διάθεση του εισαγγελέα και της εταιρείας και ο αριθμός τηλεφώνου. Πέσανε πάνω στον Γιώργο Κούσουλα, στο διευθυντή του Γραφείου Τύπου μου. Η εταιρεία – θα την πω γιατί αναλαμβάνω και την ευθύνη – λέγεται Metron Analysis, έχει σήμερα στο BHMA τη μέτρηση. Απαντά ο Γιώργος ο Κούσουλας στην ερώτηση αν είναι δημοσιογράφος ή εργάζεται σε κόμμα «όχι». Πόσο χρονών είστε; 45. Τον ρωτάνε για τη μέτρηση τι ψηφίζεις. Ανεξάρτητοι Έλληνες, απάντησε. Ο ένας Ανεξάρτητοι Έλληνες, 45 χρονών, άνδρας στη συγκεκριμένη περιοχή. Σήμερα στη μέτρηση του κ. Φαναρά στη Metron Analysis στο δείγμα ανδρών αυτής της ηλικίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 0 ψήφους. Η ημερομηνία διεξαγωγής της έρευνας είναι στις ημέρες που τον πήραν τηλέφωνο. Έχω τον αριθμό τηλεφώνου του. Έχουμε τον αριθμό τηλεφώνου του ανθρώπου που πήρανε. Έχουμε τον άνθρωπο εδώ. Είναι ένας άνθρωπος που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Και το καταθέτει επώνυμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εδώ έχουμε στημένες δημοσκοπήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

«Καταγγέλλω ότι εδώ πρόκειται για στημένες δημοσκοπήσεις οι οποίες περισσότερο λόγο έχουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη παρά να δείξουν τη συγκεκριμένη τάση. Και αυτό το λέω διότι πολλοί πολίτες επηρεάζονται. Αυτό που λέω σε αυτή την παρέμβαση μου προς τους πολίτες είναι ότι δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις δημοσκοπήσεις», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη προσωπικά»

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση του με τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Σας καθαρίζω το πιάτο. Ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη προσωπικά. Έχει παρέμβει αυτός και διά στελεχών του υπουργείο Εξωτερικών τα έχω καταθέσει όλα στον εισαγγελέα. Έχω δώσει ήδη τα email – παραδέχθηκε ο κ. Κοτζιάς αλλά λέει ότι τα δώσανε οι Ρώσοι».

«Μα για όνομα του Θεού. Βλέπει Ρώσους και Κινέζους χάκερ που θα ασχοληθούν αυτή τη στιγμή να κλέψουν αμερικάνικους σερβερ. Αυτά είναι θεωρίες. Μου τα δώσανε άνθρωποι του υπουργείου Εξωτερικών. Εδώ δεν είναι τα email μόνο. Είναι οι επιτροπές που με συγκεκριμένες αποφάσεις αυτά που έχω καταγγείλει τα έχουν αποφασίσει επίσημα. Έχουμε παρένθετη εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι με την παρένθετη εταιρεία η οποία μπήκε και τελικά τη δουλειά την πήρε ο υπεργολάβος τον οποίο κόψανε στην πρώτη φάση. Αυτή η εταιρεία κονομάει γιατί η παρέμβαση έγινε από το ΥΠΕΞ με εντολές του υπουργού και μπήκανε σε μία εταιρεία παράνομα», πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση αν από όλη αυτή τη διαδικασία έχει κερδίσει ο πρώην υπουργός σχολίασε: «Θα ανοίξουν τους λογαριασμούς και θα το ψάξουν οι εισαγγελείς. Δεν είναι δική μου δουλειά».

Βολές για τους πρώην βουλευτές του

Ο κ. Καμμένος δεν άφησε αλώβητους ούτε πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που διατήρησαν υπουργικές θέσεις και δεν τον ακολούθησαν όταν έφυγε από την κυβέρνηση. 

«Η κ. Κουντουρά μας έδωσε ψευδή στοιχεία. Τώρα τα είδα. Ερώτηση έκανα. Προσπαθούσα να βρω αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι φύγανε και κρατήσανε την καρέκλα την υπουργική και κλέβουν την έδρα από τους ΑΝΕΛ για ποιο λόγο το κάνουνε. Και βλέπουμε ότι εδώ υπάρχουν τρύπες. Ξέρω ότι έχουν δοθεί παραδείγματος χάρη σε διαφημιστικές εταιρείες από του υπ. Τουρισμου κάποια χρήματα. Μου καταγγέλλουν ότι εδώ πληρώνανε ΦΠΑ στον ΕΟΤ στο εξωτερικό αλλά ΦΠΑ δεν υπάρχει στον ΕΟΤ. Και ρωτάω. Αυτό το 24% των χρημάτων που έχει πάει. Μόνο για προβολή η απάντηση που μας έδωσαν ήταν ψευδής. Και έκρυψαν 14 εκατ. για την προβολή του υπ. Τουρισμού. 19 εκατομμύρια λιγότερα μας έδωσαν στην απάντηση στη Βουλή επίσημα. Και γι’ αυτό έγινε επερώτηση. Αυτά όλα θα δούμε που πήγανε. Και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω. Δεν θα μείνει κανείς χωρίς να τον ψάξω. Θα δούμε και τον κ. Κουίκ. Θα δούμε και τον κ. Κόκκαλη», είπε. 

«Πέντε βουλευτές έχουν πάρει την έδρα από τους ΑΝΕΛ και έχουν φύγει. Έχουν κλέψει την έδρα από τους ΑΝΕΛ και μας έχουν βάλει να μην έχουμε κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ελληνικός λαός ψήφισε τους βουλευτές αυτούς να είναι με την έδρα των ΑΝΕΛ. Ο ένας πήγε στη ΝΔ. Οι άλλοι τρεις μείνανε υπουργοί. Ο Κουίκ έγινε κουμουνιστής», πρόσθεσε.

«Η κ. Μάρκου προς τιμήν της παραιτήθηκε και έδωσε την έδρα στο Ποτάμι. Η κ. Κουντουρά γιατί δεν παραιτείται; Γιατί δεν δίνει την έδρα πίσω στους ΑΝΕΛ; Της κ. Κουντουρά της δώσανε το μπαλαντέρ να το κρατάει; Ο κ. Τσίπρας δέχεται να είναι πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης αποστατών;», εξήγησε. 

Και συνέχισε: «Εδώ θα μου πείτε έχουμε μπερδευτεί όλοι. Στη Νέα Δημοκρατία βάλανε υποψήφιο τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο και τον Καιρίδη. Στον ΣΥΡΙΖΑ βάλανε τον Κόκκαλη, εκπρόσωπο της διαπλοκής, υποψήφιο και την βασιλευομένη συνιστώσα την κ. Κουντουρά».

Για τις διακοπές του πρωθυπουργού

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στις διακοπές του κ. Τσίπρα σε κότερο επιχειρηματία ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «του έκανε ζημιά αυτό».

»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά να σας πω κάτι. Τρία χρόνια ήμουν στο υπουργείο Ναυτιλίας. Τους απόπλους και τους κατάπλους των κοτέρων τους έχω όλους. Εάν βγαίνανε το ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι μπαίνουν και βγαίνουν από τα κότερα», συνέχισε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15