search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Ένωση Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Καμία σκοπιμότητα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

19.05.2019 10:09
Ένωση Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Καμία σκοπιμότητα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Media

 

Στηρίζει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την άσκηση αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. 

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων», αναφέρει στο κείμενό της.  

»Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης», συνεχίζει. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου από τις 2 του μήνα.

Την Τετάρτη η οικογένειά του ζήτησε ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση της υγείας του χαρακτηριζόταν «σταθερά επιβαρυμένη», ενώ είχε χάσει ήδη το 15% του βάρους του. Τις ημέρες, όμως, που μεσολάβησαν, η υγεία του επιδεινώθηκε.

Την ερχόμενη Τρίτη προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:37