search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:50
MENU CLOSE

Στη Σαλαμίνα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» – Τι κάνει εκεί, πώς είναι σήμερα (Photos)

19.05.2019 15:43
Στη Σαλαμίνα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» - Τι κάνει εκεί, πώς είναι σήμερα (Photos) - Media
 
Ο πιο «γνωστός» Ιησούς όλων των εποχών ο Ρόμπερτ Πάουελ, έφτασε στην Ελλάδα, όπου φιλοξενείται στη Σαλαμίνα, για τις ανάγκες γυρισμάτων ταινίας, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη.
 
Οι πρώτες σκηνές, που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, γυρίστηκαν μέσα και έξω από το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, στην παραλία της Φανερωμένης.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είχε ενθουσιαστεί όταν άκουσε το σενάριο της ταινίας και δεν καθυστέρησε να αποδεχτεί την πρόταση. Να σημειωθεί ότι η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο , πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.
 
Δυο εκπαιδευτικοί του νησιού η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, μετά από πολύχρονη έρευνα συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.
Ο 75χρονος πλέον Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται έναν απόγονο του πιλότου, που φτάνει στη Σαλαμίνα για να βρει το δαχτυλίδι του πιλότου. Ένα δαχτυλίδι που κρατάει στη μπιζουτιέρα της, η 97χρονη Βασιλική Νάνου. «Είναι πολύ προσιτός άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ. Στα γυρίσματα μας πειράζει συνέχεια» λέει η εκπαιδευτικός Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, εκ των πρωταγωνιστών του έργου.
 
Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ήταν ακριβώς στην ηλικία που είχε και ο Χριστός στην έναρξη της επίγειας διακονίας του, όταν είχε την ευκαιρία να περάσει από το κάστινγκ του Φράνκο Τζεφιρέλι για τη σειρά που ετοίμαζε ο μεγάλος σκηνοθέτης. Ήταν ακριβώς 31 ετών. Για τον Πάουελ ο ρόλος του Χριστού ήταν απλώς ένας ακόμη ρόλος.
Ήθελε όμως, περισσότερο παρά ποτέ να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και να τον αποδώσει όσο πιο πιστά μπορούσε. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι μετά από αυτόν τον ρόλο δεν ήταν πια ο ίδιος.
 
Πηγή: TheCaller.gr/Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49