search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας παίζει τα ρέστα του

19.05.2019 15:54
Κεφαλογιάννη «καρφώνει» Μενδώνη: Δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους για να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες, χάσαμε την συναισθηματική επαφή - Media

 

«Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι χτύπημα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι χτύπημα κατά του πολιτικού διαλόγου», επισήμανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kontra News η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Η πρώην υπουργούς και τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ ξεκαθάρισε: Ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα: “Ως εδώ”.

Ολόκληρη η συνέντευξη: 

Βλέπετε άρωμα εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου;

Την προσεχή Κυριακή, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται για πρώτη φορά στην κάλπη μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια. Μην έχετε, συνεπώς, αμφιβολία ότι η φωνή των πολιτών θα ακουστεί και το μήνυμα θα είναι εκκωφαντικό για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Οι ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας, μία πολιτική αλλαγή που θα επισφραγιστεί στις εθνικές εκλογές και στην ισχυρή εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της κανονικότητας. Την 26η Μαΐου δεν ψηφίζουμε μόνο για Δημάρχους και Περιφερειάρχες, δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές. Ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα: “Ως εδώ”.

Τι πιστεύετε για το αποτέλεσμα;

Το μόνον βέβαιο είναι ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν φοβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, ένα μήνυμα που, από το ίδιο το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τσίπρας, είναι εμφανές, παίζει τα ρέστα του, αντιμέτωπος με την εκλογική ήττα. Ξέρει ότι αυτή πλησιάζει, αλλά όσα κόλπα κι αν μετέλθει, δεν θα την αποφύγει.

Ποια τα συμπεράσματά σας από τον τρόπο της πολιτικής αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη;

Σας ανέφερα μόλις ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τα ρέστα του. Και σε αυτό περιλαμβάνω και την τακτική των προσωπικών επιθέσεων κατά του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και της παράταξής μας συνολικά. Ουδείς είναι ευτυχής για όσα έγιναν, προ ημερών στη Βουλή, με πρώτο τον ίδιο τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, η βούληση της Ν.Δ. να κρατήσει ψηλά το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου και να μιλήσει για το αύριο, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πόλωση, τον διχασμό ως όχημα ανέλιξης στην πρωθυπουργία. Και τώρα επιμένει στο ίδιο προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Εμείς θα επιμείνουμε να μιλάμε για την Ελλάδα του αύριο, για νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, λιγότερους φόρους και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Οι παροχές του Πρωθυπουργού αφορούν και μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Πως απαντάτε στους ψηφοφόρους σας που μπορεί να έχουν επηρεαστεί;

Μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών κυρία Λιάκου. Μην κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνει ο κ. Τσίπρας, θεωρώντας ότι με το επίδομα των 300 – 500 ευρώ μπορεί να εξαγοράσει την ψήφο τους. Δεν είναι σοβαρό εκ μέρους ενός πρωθυπουργού να μοιράζει επιδόματα πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Ψεύδεται όταν λέει για σχέδιο που στηρίζεται στην υπεραπόδοση της οικονομίας. Εάν άλλωστε -όπως ισχυρίζεται- η οικονομία πήγαινε τόσο καλά, γιατί δεν τα έβαλε στον Προϋπολογισμό για τη φετινή χρονιά; Γιατί δεν τα έδωσε πριν 4 μήνες; Γιατί δεν βάζει τις βάσεις για να δημιουργηθεί ένα πραγματικό δίχτυ ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες; Εμείς, ως Ν.Δ. έχουμε δηλώσει ότι θα υποστηρίξουμε κάθε μέτρο στήριξης των ασθενέστερων. Όμως, αναρωτηθείτε, γιατί ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία που καταθέσαμε για τη μη μείωση του αφορολόγητου; Με το ένα χέρι δίνει ένα μικρό επίδομα και με το άλλο, αρνούμενος να ψηφίσει τη μη μείωση του αφορολόγητου, το παίρνει πίσω. Κοροϊδία και αλαζονεία!

Ο αρχηγός σας δέχεται πολλαπλά χτυπήματα για το οικονομικό σας πρόγραμμα, ειδικά για το επταήμερο εργασίας. Τι απαντάτε;

Με συγχωρείτε αλλά τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι χτύπημα κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι χτύπημα κατά του πολιτικού διαλόγου. Η γελοιοποίηση της Κυβέρνησης , μετά την προσπάθειά της να πείσει ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν επτά μέρες, είναι καταφανής. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και φυσικά, με καλύτερους όρους αμοιβής τους. Αλλά είπαμε, η τελευταία καταφυγή όσων χάνουν είναι η πόλωση και ταfake news. Εκμεταλλεύονται την εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδων συμπολιτών μας διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις. Αυτή είναι η πολιτική τους.

Σας ανησυχεί το «βουβό» κλίμα αυτών των εκλογών;

Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρεθείς ακούς το ίδιο πράγμα. Να καταδικαστεί επιτέλους μια κυβέρνηση που εφάρμοσε το πιο σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής. Το πιο άδικο και αντιλαϊκό πρόγραμμα που έπληξε την μεσαία τάξη και καταδίκασε τα νοικοκυριά στην φτώχεια και τη μιζέρια. Αυτό το κλίμα θα μεταφραστεί στην κάλπη σε μια μεγάλη και καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να σας ταυτίζει με την ακροδεξιά. Τι θέση παίρνετε;

Θα ήταν αστείες οι κατηγορίες αυτές αν δεν ήταν επικίνδυνες. Τα επιχειρήματα απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνουν δυστυχώς είναι να ξεπλένουν την Ακροδεξιά. Αν ανησυχούν τόσο πολύ, ας την αναζητήσουν στους κόλπους της υποτιθέμενης προοδευτικής συμμαχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με την Ακροδεξιά, αφομοίωσε το μεγαλύτερο μέρος της και τώρα το χρησιμοποιεί και στις ευρωεκλογές. Συνειδητά και συστηματικά. Ας προσέχει λοιπόν που απευθύνει τις μομφές. Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας. Η παράταξη των εθνικών επιλογών που πάντα ενώνει τους Έλληνες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:51