search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από τα Χανιά: Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων

19.05.2019 16:55
Μητσοτάκης από τα Χανιά: Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων  - Media

 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, πραγματοποιεί ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας».

Ο προεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να διδαχθεί από τον Ελεύθερο Βενιζέλο, τον Εθνάρχη, που ταυτίστηκε με το νησί μας. Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση . Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας δηκτικά ότι «άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη. Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα έιναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων».

Τόνισε, δε, ότι «η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν ΒΟΑΚ των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης».

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’ αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβερνηση από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο απο μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία».

Συμπλήρωσε ότι «η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο» και τόνισε ότι «για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2.000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη».

Κανένα περιθώριο για «χαλαρή» ψήφο

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;

Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων; Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν απο την εξουσία».
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν είναι περιφερόμενη γλάστρα όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας. Είναι ένας σπουδαίος Έλληνας. Μας εμπνεει. Όσα κάνουν οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του χθες. Και όσα λένε ακούγονται ήδη σαν μακρινός αντίλαλος από το παρελθόν. Μέχρι τώρα φωνάζουν “ή τους τελειωνουμε ή μας τελειώνουν”. Θα το ξαναπώ. Εμείς δεν τελειώνουμε κανένα. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Από τους νέους τους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους ειδικούς. Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή τελικά απο την καλπη σημαίνει συντήρηση και η νεολαία δεν μπορεί και δεν είναι συντηρητική. Καλώ επίσης τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα. Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας ματαιοπονεί γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα. Η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους. Και πάντως η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στην Κρήτη με τη βαθιά δημοκρατική παράδοση».
 
Απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θέλω μαζί μου παλιούς φίλους της ΝΔ , φίλους που με τον καιρό πήραν αποστάσεις. Βλέπω ανάμεσά μας φίλους που μας εγκατέλειψαν στην πορεία και τώρα γυρίζουν σπίτι τους. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Και είναι ώρα ευθύνης. Καλώ σε συμπαράταξη και φίλους άλλων κομμάτων. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τον ψέμα στην αλήθεια και από την ενότητα στο διχασμό. Εγώ θα σας μιλάω πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αξίζετε καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα για την επικράτηση στις εθνικές εκλογές θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαίου με τη δική σας στήριξη και με μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Η ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ δεν κοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερα. Κοιτάζει μόνο μπροστά».
 
Κλείνοντας, μάλιστα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε. Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει σε καθε πόλη, σε κάθε χωριό. Κανένας φίλος δεν πρέπει να μείνει στο σπιτι και καμία ψήφος να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο μια δυνατή ΝΔ θα φέρει τη φωτεινή Ελλάδα. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων και πρώτη η Κρήτη θα στείλει το μήνυμα. Ως εδώ. Πάμε μπροστά».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55