search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29
MENU CLOSE

Απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ

20.05.2019 08:27
Απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Η ιστορία είναι παλιά και επαναλαμβάνεται αδιαλείπτως: πίσω από την ακατάσχετη ηθικολογία ελλοχεύει μια αχαλίνωτη ανηθικότητα, πίσω  από τις διακηρύξεις περί ελευθερίας, η ανελευθερία, από την ισότητα η ανισότητα, από την καταπολέμηση της διαφθοράς η αποθέωση της διαφθοράς. Πίσω από τους αντιεξουσιαστές κρύβονται ύπουλα και υποκριτικά οι μανιακοί της εξουσίας, πίσω από την καταπολέμηση των ελίτ, αποκαλύπτεται η παθολογική λατρεία των ελίτ. Πίσω από τους υπερασπιστές του λαού καραδοκούν οι δυνάστες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε μια  υπερπλήρη κυβερνητική θητεία, αρκετή για να εξαχθούν συμπεράσματα, υπεραρκετή για να σταματήσει να προβάλλει το παρελθόν στο παρόν, αρκετή για να αποκαλυφθεί η προβιά του προβάτου που κάλυπτε έναν άγριο και πεινασμένο για εξουσία, λύκο. Πίσω από τον «ανατριχιαστικά επίκαιρο» Άρη Βελουχιώτη προβάλλει η ανατριχιαστική προβολή βίου κάθε γνήσιου επαναστάτη – λαϊκού ηγέτη

και  πρωθυπουργού, σε υπερπολυτελή κότερα εντίμων εφοπλιστών. Η υποκρισία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των θεολογικών ιδεολογιών με «ηθικό πλεονέκτημα» που συνήθως ναυαγεί στα αβαθή ύδατα του λαϊκισμού. Δεν αρκούν παρά ελάχιστα τρίμματα της χρυσοφόρου εξουσίας για να μετατρέψουν τους αγνούς παρθένους αμνούς του λαού σε θηριώδεις τυραννίσκους… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξουσία, μοιάζει τώρα αμήχανος και μπροστά στην διαχείριση της απώλειάς της. Και στις δυο περιπτώσεις αποδεικνύεται επικίνδυνος για την χώρα και το πολιτικό σύστημα. Περιδινίζεται στα ψεύδη και τις ψευδαισθήσεις του, στις ιδεοληψίες και τον πρωτοφανή αμοραλισμό του. Αποδείχτηκε ένα ευτελές, αλλοπρόσαλλο λαϊκίστικο μόρφωμα με ακροδεξιά παρασυμπληρώματα, ακροαριστερές συνιστώσες, σοσιαλδημοκρατικές γέφυρες, με  παρακρατικές διασυνδέσεις, στελεχωμένο με το πλέον τυχάρπαστο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με δυο λόγια, αποδείχτηκε ο ευκρινής καθρέφτης της βαθύτατης κοινωνικής αξιακής πολιτισμικής παρακμής όπως αυτή αναδείχτηκε από την πολιτική – οικονομική κρίση που ερμηνεύτηκε με όρους ευκαιριακού χυδαίου λαϊκισμού και εκφράστηκε από μια ορδή ανυπόστατων προσωπικοτήτων με όρους πολιτικής μαφίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29