02/04/2020 13:09:22

Σφίγγει ο κλοιός στην Huawei: Γερμανική εταιρεία σταματά τις παραδόσεις τσιπ

Σφίγγει ο κλοιός στην Huawei: Γερμανική εταιρεία σταματά τις παραδόσεις τσιπ - Media

 

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται ο τεχνολογικός κολοσσός της Κίνας Huawei μετά την απαγόρευση που της επέβαλλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μετά την Google, η οποία ουσιαστικά πέταξε την Huawei -τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones στον κόσμο- έξω από το λειτουργικό Android, αναστέλλοντας όλες τις αναβαθμίσεις λειτουργικού στις συσκευές της εταιρείας, άλλη μια επιχείρηση βάζει στον «πάγο» στις σχέσεις της με την Huawei.

Πρόκειται για την γερμανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Infineon, η οποία, σύμφωνα με το Reuters, ανέστειλε τις αποστολές παραγγελιών στον κινεζικό «γίγαντα» της πληροφορικής, με τον οποίο οι Γερμανοί έχουν ετήσιο τζίρο γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το ανησυχητικό για την Huawei είναι ότι οι συνέπειες της επιθετικής τακτικής του Τραμπ απλώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα φθάσουν.

Πάντως, η Huawei έχει κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί χωρίς μάχη και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά σε βάρος της Google, αλλά και να παρουσιάσει νεο λειτουργικό σύστημα για τα κινητά τηλέφωνά της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.