search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά σε στελέχη ΠΑΣΟΚ: «Κομμένη η πλάκα της αποχής»

20.05.2019 15:03
Γεννηματά για Τσίπρα: «Κάθε φορά που στριμώχνεται τρέχει πίσω από τους Σοσιαλιστές» - Media

 

Στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), μίλησε η Φώφη Γεννηματά, σε πανηγυρική συνεδρίαση, το μεσημέρι, στην Αθηναΐδα, ζητώντας να πρωτοστατήσουν τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου για την εκλογική επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής, με εξωστρέφεια και διάλογο με τους πολίτες και δίνοντας το παρόν στις συγκεντρώσεις.

«Οφείλουμε να μιλήσουμε και να πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας», είπε η κ. Γεννηματά. Απευθυνόμενη σε προοδευτικούς ψηφοφόρους που, είτε αμφιταλαντεύονται προς την αποχή είτε να στραφούν προς τη ΝΔ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί», ενώ ταυτόχρονα τους διαχώρισε «απ αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα. Αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε». Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που, ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη, αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με αυτού όλους συναντιόμαστε ξανά. Για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης, ο πολιτικός χώρος που εκφράζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και προώθησε τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. «Είμαστε εμείς η παράταξη που κράτησε όρθια τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παράταξη των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, των Κοινοτικών Πλαισίων, της σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ», επισήμανε, καλώντας τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στον κ. Βέμπερ και στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσουν τις βαθιά συντηρητικές πολιτικές που διαλύουν την Ευρώπη και στον κ. Τσίπρα και στη χαοτική Αριστερά να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για να παρακινήσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών υπογράμμισε: «Η μάχη αυτών των εκλογών είναι αποφασιστική για την έκβαση όλου του “πολέμου” μας για την προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα επηρεάσει σοβαρά τις πολιτικές εξελίξεις. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί τώρα. Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και οι δύο εταίροι του fake δικομματισμού θα κάνουν ότι μπορούν για να μας κλείσουν τον δρόμο. Να στήσουν οδοφράγματα στην προοδευτική πορεία που ανοίγουμε. Εμείς είμαστε ο πραγματικός τους “αντίπαλός”».

Η κ. Γεννηματά είπε ότι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης «επιχειρούν να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτών σε ένα ανούσιο πιγκ-πογκ, με κοκορομαχίες που τελικά εντείνουν τα φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού στο πολιτικό μας σύστημα και πως δεν θέλουν την αντιπαράθεση με θέσεις πάνω στα σημερινά μεγάλα προβλήματα του λαού».

Για τον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι δίνει με κάθε μέσο τη μάχη της καρέκλας με χαρακτηριστική περίπτωση των συνταξιούχων, που προσπάθησε να τους κοροϊδέψει με τη δήθεν 13η σύνταξη. «Τους αφαίρεσε τη 12η σύνταξη, τους πήρε 6 δισ. και τους επέστρεψε 800 εκατ., ένα προεκλογικό επίδομα που τους το έδωσε και λειψό. Καταγγέλλει τη διαπλοκή και τις ελίτ, αλλά μια χαρά τα βρίσκει μαζί τους. Και τώρα περνά με μεγάλη ευκολία από την dolce vita, στον Άρη Βελουχιώτη. Είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Βάζουν όρια στα όνειρα της νέας γενιάς», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Ο κ.Τσίπρας φεύγει. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Οδηγεί σε αδιέξοδο», σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:48