search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από την Πάτρα: Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις

20.05.2019 16:21
Μητσοτάκης από την Πάτρα: Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις - Media

 

Προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη χώρα, εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «από την Πάτρα αντηχεί το μήνυμα που φτάνει σε κάθε άκρη της πατρίδας μας: Οι Έλληνες λένε “ως εδώ”. Στις 26 Μαΐου φέρνουν την πολιτική αλλαγή. Και ενωμένοι όσο ποτέ, ψηφίζουν ΝΔ. Τη μόνη απάντηση σήμερα, στο ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς, όπως είπε, για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια θα μιλήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες και θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέματα, στους αβάσταχτος φόρους και στην εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης ανέφερε χαρακτηριστικα, προσθέτοντας ότι «αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία», ενώ έθεσε το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας «επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την καθήλωση; Επιλέγουμε την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητα; Θέλουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ή τέλμα και στασιμότητα;».
 
Σημείωσε, δε, ότι «το δικό μου σχέδιο είναι ένα σχέδιο για μια Ελλάδα με καλύτερες, καλοπληρωμένες δουλειές για να μην φεύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό, μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές», ενώ είπε δηκτικά ότι «οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής. […] Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου».
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα φαινόμενα ανομίας στα ΑΕΙ λέγοντας ότι «οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές».
 
Επανέλαβε, δε, ότι «σε έξι ημέρες τα ψέματα τελειώνουν, τελειώνουν και τα μεγάλα λόγια. Ό,τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μοιάζουν με κακές απομιμήσεις του παρελθόντος» τονίζοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, είμαστε εδώ για να αρχίσουμε το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 γυρίζουμε σελίδα».
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε με νόημα ότι «δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσετε το ρεύμα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία» και προσέθεσε ότι «θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να υπάρχει ένα καθαρό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, που να λέει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52