search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Συνεχείς ζημιές στα γερμανικά κυβερνητικά αεροσκάφη

21.05.2019 05:52
Συνεχείς ζημιές στα γερμανικά κυβερνητικά αεροσκάφη - Media

 

Δεν μοιάζουν να βαίνουν καλώς τα πράγματα για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Γερμανίας.

Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αντιμετώπισε πρόβλημα με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα τον μετέφερε στη Βουλγαρία, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Εξαιτίας ενός προβλήματος σε βοηθητική τουρμπίνα δεν μπόρεσε να ξεκινήσει η μηχανή του αεροσκάφους και κατά συνέπεια ο Μάας καθυστέρησε να αναχωρήσει 70 λεπτά. Ωστόσο η Frankfurter Allgemeine τόνισε ότι παρά την ατυχία του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δεν καθυστέρησε στις προγραμματισμένες συναντήσεις του, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ τον υποδέχθηκε θερμά.

Χθες, ο Χάικο Μάας επρόκειτο να θέσει τον θεμέλιο λίθο της νέας γερμανικής πρεσβείας στη Σόφια.

Η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί από τον Δεκέμβριο το Airbus A321 για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγόρασε το συγκεκριμένο αεροσκάφος πέρυσι και παρουσίασε την πρώτη του βλάβη μόλις έξι μήνες αργότερα.

Πλέον και οι τέσσερις τύποι αεροσκαφών (Airbus A340, A319, A321 και Global 5000) που διαθέτει η κυβέρνηση της Γερμανίας έχουν παρουσιάσει βλάβες, ενώ πρόκειται για την τρίτη βλάβη που αντιμετωπίζει ο Μάας σε διάστημα τριών ετών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου χρειάστηκε να παραμείνει στην πρωτεύουσα του Μαλί, Μπαμακό για 20 ώρες εξαιτίας προβλήματος στο αεροσκάφος του, ενώ στις αρχές Απριλίου το αεροσκάφος που τον μετέφερε αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν από τους τροχούς του κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που έχουν παρουσιάσει τα κυβερνητικά αεροσκάφη τον τελευταίο καιρό, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την αγορά τριών νέων αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων για να συμπληρώσουν τον στόλο των 14 κυβερνητικών αεροσκαφών, κάποια από τα οποία είναι παλιά.

Ομως προ ολίγων ημερών αεροπορικό ατύχημα είχε και το αεροσκάφος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, όταν ένα μικρό φορτηγό, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν υπάλληλος του αεροδρομίου του Ντόρμουντ έπεσε πάνω στο αεροσκάφος της Μέρκελ καθηλώνοντάς το στο έδαφος.

Οπως έγινε γνωστό, η γυναίκα οδηγούσε το μικρό φορτηγό μέσα στο αεροδρόμιο του Ντόρμουντ, όταν σταμάτησε για να φωτογραφίσει το αεροσκάφος της Μέρκελ.

Ωστόσο από τη βιασύνη της και τον προφανή ενθουσιασμό της για τη φωτογραφική ευκαιρία όταν είδε το αεροσκάφος με την επιγραφή «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», πήδηξε έξω από το όχημα ξεχνώντας να τραβήξει το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κυλήσει και να συγκρουστεί με τη μύτη του αεροσκάφους της Μέρκελ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:45