search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Ζερεφός: Κλιματική ανωμαλία η σκόνη, θα έχουμε και άλλα επεισόδια

21.05.2019 06:45
Alert από meteo.gr: Νεφώσεις και σκόνη για το Σάββατο - Media

 

Εξαιρετικά παράξενο έτος χαρακτήρισε το 2019 ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός με αφορμή τα επεισόδια με την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα.

«Υπάρχει κλιματική ανωμαλία την οποία ακόμα δεν ξέρουμε πώς δημιουργήθηκε τόσο σταθερή και έχουμε αυτή την περίεργη άνοιξη και τον περίεργο χειμώνα» δήλωσε ο κ. Ζερεφός στον ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε περισσοτρες υφέσεις από ό,τι βαρομετρικά χαμηλά που φέρνουν τη σκόνη από την Αφρική» ενώ πρόσθεσε ότι «δύο ή τρεις φορές η σκόνη έχει πάει αραιωμένη μέχρι τη Σκανδιναβία».

«Τόσες ημέρες δεν είχαμε πράγματι τόση σκόνη και μάλιστα το πιο μεγάλο επεισόδιο είχαμε καμιά 15αρια χρόνια να δούμε τόσο πολύ. Το θέμα είναι ότι αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Η συχνότητα εμφάνισης είναι ένα θέμα που κανείς δεν μπορεί να αποδώσει είτε στην κλιματική αλλαγή είτε σε άλλο αίτιο» πρόσθεσε ο κ. Ζερεφός.

Οι αναλύσεις, πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό δείχνουν ότι η σκόνη που αιωρείται «είναι άμμος σαν αυτή που βλέπουμε την παραλία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11