search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Οι εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις φωτός του Πιερ Σουλάζ (Video)

21.05.2019 07:31
Οι εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις φωτός του Πιερ Σουλάζ (Video) - Media

 

«Είναι ο σπουδαιότερος ζων καλλιτέχνης» είχε πει για τον ζωγράφο και γλύπτη Πιερ Σουλάζ, πριν πέντε χρόνια, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα, το Μουσείο Σουλάζ στην πόλη Ροντέζ φιλοξενεί την τελευταία εγκατάσταση του Μιγκέλ Σεβαλιέ (Miguel Chevallier) ως φόρο τιμής στον καλλιτέχνη, του οποίου τα 100 χρόνια από τη γέννηση θα εορταστούν στις 24 Δεκεμβρίου.

Η εγκατάσταση «Pixels Liquides (Υγρά Πίξελ)» είναι διαδραστική, που προβάλλεται σε τοίχο διαστάσεων 13,4×7,8 μέτρων. Ένα μεγάλο, κινούμενο έργο ζωγραφικής: αποχρώσεις μαύρου και μπλε διατρέχουν τον τοίχο. Καθώς οι επισκέπτες μετατοπίζονται στον χώρο, οι κινήσεις τους γίνονται ένας ψηφιακός «χρωστήρας» μιας και οι προβολές στον τοίχο αλλάζουν με κάθε χειρονομία.

Miguel Chevalier Pixels Liquides from Miguel Chevalier on Vimeo.

Στο μουσείο εκτίθεται, παράλληλα, και μια δεύτερη ψηφιακή εγκατάσταση του Μιγκέλ Σεβαλιέ: το «L’ Origine du Monde (Η Απαρχή του Κόσμου)» προβάλλεται σε πάτωμα διαστάσεων 12×7,5 μέτρων. Εμπνευσμένη από τη βιολογία και τους μικροοργανισμούς, η εγκατάσταση παρουσιάζει διάφορα μαύρα και λευκά εικονικά έργα ζωγραφικής, αποτελούμενα από κυτταρικά σύμπαντα που κινούνται καθώς οι επισκέπτες διασχίζουν τον χώρο.

Miguel CHEVALIER L’Origine du Monde 2014 Grand Palais, Paris from Claude Mossessian on Vimeo.

Πηγή έμπνευσης για την έκθεση είναι το έργο του Σουλάζ «Outrenoirs», στο οποίο ο καλλιτέχνης αιχμαλωτίζει τις διακυμάνσεις του φωτός. Η έκθεση, στόχος της οποίας είναι να δημιουργήσει «ζώσες εμπειρίες», διαρκεί ως τις 26 Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:24