search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:14
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στη Τσιμτσιλή: Επιλογή μου να μιλάω μόνο θετικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας

21.05.2019 07:54
Μητσοτάκης στη Τσιμτσιλή: Επιλογή μου να μιλάω μόνο θετικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας - Media

Μία διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά στη πρωινή εκπομπή του Alpha, που παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Οι εκλογές είναι κουραστικές, αλλά παίρνεις ενέργεια από τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει κουραστεί από την ένταση της προεκλογικής εκστρατείας. Συμπλήρωσε ότι γυρίζει εδώ και 3,5 χρόνια την Ελλάδα, άρα δεν είναι κάτι νέο αυτό που ζει.

«Δεν τελειώνει κάτι την Κυριακή, έχουμε και τις εθνικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο» σημείωσε.
Κάλεσε για μια ακόμα φορά τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, ώστε να έρθουν ακόμα πιο γρήγορα οι εθνικές εκλογές.
Σε ερώτηση για το αν θα άλλαζε κάτι από όσα έκανε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ίδιος επέλεξε από την αρχή να μιλήσει μόνο θετικά για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.
«Όλοι θα κάνουμε ταμείο μετά τις εκλογές, θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας» απάντησε στην ερώτηση για το τι θα γίνει μετά και τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ είναι απολύτα ενωμένη και συσπειρωμένη.

Ρωτήθηκε για την σχέση του με την Μαρέβα, λέγοντας ότι πέρασαν μια δύσκολη φάση από την οποία και οι δύο βγήκαν πιο ώριμοι. «Η συμβουλή που θα τολμούσα να δώσω είναι ότι οι οικογένειες πρέπει να μένουν ενωμένες» συνέχισε.
«Είναι μια πετυχημένη επιχειρηματίας, έχει μια μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση και ακούω κάθε μέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μικρομεσαία επιχείρηση. Ξεκίνησε το brand από το μηδέν. Είναι ένας καλός άνθρωπος, νοιάζεται για τους ανθρώπους, γίνεται κομμάτια να βοηθήσει κόσμο και ταλαιπωρείται. Προσπαθεί συχνά να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί στο σπίτι, βρέξει-χιονίσει. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα μαζί, ποδήλατο για παράδειγμα.»
Αποκάλυψε ότι η Μαρέβα είναι αυστηρή στο στυλιστικό θέμα, διαλέγει και του ψωνίζει τις γραβάτες. «Εγώ επιμένω στις γραβάτες» είπε με νόημα.

Ρωτήθηκε για το αν έχει γνωρίσει τα φλερτ που έχουν τα παιδιά του: «Ρωτήστε τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο, αλλά γενικά είμαι χαλαρός» απάντησε, συμπληρώνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Μαρέβα είχαν το «ρόλο του αυστηρού» στην οικογένεια. «Τα παιδιά είναι πολύ έξυπνα και προσπαθώ στα σημαντικά να είμαι εναρμονισμένος με την Μαρέβα».
«Δεν μας έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ» απάντησε στην ερώτηση τι θα έκανε αν η κόρη του έφερνε στο σπίτι έναν νεαρό που δήλωσε ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τυχερός που έζησε σε μια πολιτικοποιημένη οικογένεια, αναγνωρίζοντας όμως ότι η εφηβεία του δεν ήταν συνηθισμένη.

«Από τα παιδιά μου, ο πιο αυστηρός είναι ο Κωνσταντίνος. Και είναι λογικό γιατί είναι 21 ετών, αλλά με βοηθά και μένα να βλέπω πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ένας νέος 21 ετών. Η Δάφνη έχει δικαιολογημένα παράπονα, πολλές φορές μου λέει, ‘γιατί δεν μπορείς να έχεις μια κανονική δουλειά’, αλλά προσπαθώ.»
Σε ερώτηση για το αν του λείπει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απάντησε ότι νιώθει τυχερός που τον είχε κοντά και σε καλή κατάσταση υγείας μέχρι τα 99. «Είχα μια καταπληκτική σχέση, είπαμε όσα έπρεπε να πούμε, με καμάρωσε όταν έγινα πρόεδρος της ΝΔ και είμαι βέβαιος ότι από εκεί που είναι, με χαίρεται.»

Αποκάλυψε ότι η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 15 χρονών και πήγε στην Αμερική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας. «Έμεινε τρία χρόνια στο γύψο, από το γόνατο μέχρι το λαιμό. Ήταν όμως μια δυνατή γυναίκα και έκανε τέσσερα παιδιά. Έδωσε μεγάλο αγώνα να μιλήσει για τα άτομα με αναπηρία, μίλησε ανοικτά ως δημόσιο πρόσωπο για τα άτομα με αναπηρία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τον στεναχωρεί ο βαθμός της κακίας που βλέπει να κατευθύνεται μέσω των social media και προς μέλη της οικογένειάς του, αλλά υπογράμμισε ότι τα παιδιά του είναι έντονα πολιτικοποιημένα και δίνουν τη δική τους μάχη. «Οι πολιτικοί είμαστε δημόσια πρόσωπα, πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν για παράδειγμα πού κάνει διακοπές ένας πολιτικός» συνέχισε.

Για τα μυστικά μακροζωΐας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει υιοθετήσει ορισμένα από εκείνα που είχε ο πατέρας του, αλλά επιμένει στην υγιεινή διατροφή, μέλι, λάδι και ποιοτικά προϊόντα. «Το βασικό όμως είναι η διαχείριση του άγχους και τους στρες» υπογράμμισε.
Είπε ακόμα ότι προσπαθεί, όσο μπορεί να ξεκλέβει λίγο χρόνο «ακόμα και 15 λεπτά» να κλείσει τα μάτια του να ξεκουραστεί. «Προχθές ανακάλυψα ότι μπορώ να δω Netflix στο κινητό μου και είδα 1,5 επεισόδιο στο Casa de Papel».

Για την φορολογική πολιτική και την οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε ασφαλώς και για το δικό του οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και τις παροχές της κυβέρνησης. Οι συνταξιούχοι δεν είναι αφελείς, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις παροχές της κυβέρνησης λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι οι συνταξιούχοι πολλές φορές ζουν και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, που είναι άνεργα. «Το ζητούμενο είναι να βρούμε δουλειές στα παιδιά και όχι οι παππούδες να βοηθούν τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πρέπει να τους βρούμε δουλειές και αυτό θα γίνει μόνο με επενδύσεις» τόνισε.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική και υπερφορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη, κάτι που δεν είναι στη δική του οικονομική πολιτική. «Δεν είπα ποτέ ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, είπα ότι θα τον μειώσω 30%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα νομοσχέδια

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι το επιτελείο του έχει έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια: Το πρώτο θα αφορά την οργάνωση του Κράτους, θα ακολουθήσει μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, παρεμβάσεις στην Παιδεία (άμεση κατάργηση του ασύλου – «τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, όχι στους κουκουλοφόρους και τους διακινητές» εξήγησε), ένα νομοσχέδιο για την απολοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις.

«Έχουμε σημαντικά νομοθετήματα που θα μας καλύψουν τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες, θέλουν να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13