search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το ράλι των ενοικίων στην Ερμού 

21.05.2019 08:47
Κορωνοϊός: Φόβος για... μεθεόρτια έκρηξη των κρουσμάτων - Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο» - Media

 

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου του έτους τα ενοίκια στις δημοφιλείς εμπορικές οδούς της Αττικής, έπειτα από μια διετή περίοδο ανάκαμψης των τιμών. Εξαίρεση αποτελεί η οδός Ερμού, όπου η ανοδική πορεία διατηρήθηκε, έστω και με χαμηλότερο ρυθμό συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Με βάση τα στοιχεία σχετικής τριμηνιαίας έρευνας της Proprius – Cushman & Wakefield, εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων, στην εμπορικότερη οδό της χώρας τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 14,2% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, με το μέσο μηνιαίο μίσθωμα να αγγίζει πλέον τα 280 ευρώ/τ.μ. Ωστόσο, στις υπόλοιπες οδούς, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη μεταβολή των ενοικίων κατά την διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2018, εκτός από την Ερμού, τη μεγαλύτερη αύξηση με 6,7% σημείωσαν οι τιμές ενοικίασης στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά, με το μηνιαίο ενοίκιο να διαμορφώνεται σε 80 ευρώ/τ.μ. Επίσης, αύξηση κατά 4,2% σημείωσαν και τα ενοίκια στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, σε 125 ευρώ/τ.μ. κατά μέσον όρο, ενώ στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη το μέσο ενοίκιο ανέρχεται σε 140 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας άνοδο κατά 4,2%. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Proprius, κατά τους προσεχείς μήνες, οι τιμές των ενοικίων αναμένεται να κινηθούν σταθεροποιητικά, καθώς έχουν πλέον ανακάμψει στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης προέρχεται από τον κλάδο των τροφίμων και της εστίασης, αλλά και από τον τομέα της μόδας, αν και, σύμφωνα με την Proprius, το νέο έτος έχει ξεκινήσει σαφώς πιο «χλιαρά» αναφορικά με τη δραστηριότητα των νέων μισθώσεων, αλλά και των νέων επενδύσεων. Μεταξύ των σημαντικών νέων μισθώσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της λειτουργίας δύο νέων καταστημάτων από την αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald’s, ένα στην οδό Μεσογείων κι ένα στη Λάρισα. 

Επίσης, η Jysk, εταιρεία οικιακού εξοπλισμού από τη Δανία, λειτούργησε νέο κατάστημα στον Πειραιά. Αλλες κινήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2018, ήταν το νέο κατάστημα 2.500 τ.μ. της Zara στο εμπορικό κέντρο River West στη Λ. Κηφισού, ενώ η αμερικανική αλυσίδα ταχυφαγείων Burger King εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στην ελληνική αγορά, εντός του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από το αντίστοιχο στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Επίσης, η διεθνής αλυσίδα Carolina Herrera ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, ενώ και η B&G Children πραγματοποίησε την πρώτη της κίνηση στην ελληνική αγορά, ανοίγοντας σημείο πώλησης στη Θεσσαλονίκη.

Από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος, αυτό αναμένεται να διατηρηθεί υψηλό και άμεσα σχετιζόμενο με την προσφορά. Για παράδειγμα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 δεν καταγράφηκε κάποια κίνηση πώλησης εμπορικού καταστήματος, λόγω της έλλειψης πωλούμενων ακινήτων. Ωστόσο, αυτό διαφοροποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε η πώληση τριών καταστημάτων από την Piraeus Real Estate στην εισηγμένη Trastor AΕΕΑΠ. Δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Ι. Μεταξά στη Γλυφάδα κι ακόμα ένα στον Πειραιά, με το ύψος της συναλλαγής να υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03