search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Μία σύλληψη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή – «Δεν προσφέρουν τίποτε αυτές οι ενέργειες» λέει ο Βούτσης (Video-Photos)

21.05.2019 11:25
Μία σύλληψη για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή - «Δεν προσφέρουν τίποτε αυτές οι ενέργειες» λέει ο Βούτσης (Video-Photos) - Media

 

Μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης αιφνιδιάζοντας τη φρουρά. Τα μέλη του Ρουβίκωνα ήρθαν από την οδό βασιλίσσης Σοφίας μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο και πεταξαν μπογιές κόκκινες και μαύρες, καθώς και δύο καπνογόνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στον προαύλιο χώρο κατέβηκε και ο πρόεδρος της Βουλής για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Μετά από λίγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικές όταν στρέφονται κατά της Βουλής» . Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση ομάδα περίπου 30 ατόμων εισχώρησε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου με δυο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος.

«Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φωνάχτηκαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Ανάληψη ευθύνης από Ρουβίκωνα

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο κοινοβούλιο ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia, σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και κρατούμενο για την δράση της οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνας.

 

Καταδικάζει το Μαξίμου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Κοινοβούλιο. Τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΚΕ: “Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται για τη συκοφάντηση των αγώνων”

«Ενέργειες όπως η σημερινή επίθεση με μπογιές στη Βουλή, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού μας, αλλά αξιοποιούνται και για τη συκοφάντησή τους. Επίσης, προσφέρονται για την ενίσχυση του αποπροσανατολισμού από τα λαϊκά προβλήματα και το πραγματικό διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών. Τελικά βοηθούν στη διαμόρφωση μιας ατζέντας με βάση το δόγμα “νόμος και τάξη”, το οποίο υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την επίθεση με μπογιές στο κοινοβούλιο από μέλη του «Ρουβίκωνα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:50