search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27
MENU CLOSE

Νέος «πόλεμος» ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΟΣΕ – Αυτή τη φορά για τον Οδοντωτό

21.05.2019 15:37
Οδοντωτός: Ξαναρχίζει τα δρομολόγια του που είχαν διακοπεί λόγω κορωνοϊού (photos) - Media

 

Σε διαμάχη μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ φαίνεται να εξελίσσεται η διακοπή λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου. Τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου έχουν διακοπεί εδώ και ένα μήνα εξαιτίας σοβαρού φαινομένου κατολίσθησης στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς. Τους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί πολλές φορές ένταση στη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, που κάποτε ανήκαν στον ίδιο οργανισμό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ με ανακοίνωσή της, αφού αναφέρει «πως η κυκλοφορία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη των γραμμών, τέθηκε υπό απαγόρευση εδώ και ένα μήνα λόγω σοβαρού φαινομένου κατολίσθησης που εξελίχτηκε στην περιοχή», προσθέτει πως η απουσία δρομολογίων «έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, διακοπή τουριστικής δραστηριότητας και ακυρώσεις εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια και μαρασμό στην περιοχή».

Δηλώνει πως η ίδια αδυνατεί να επανεκκινήσει τα δρομολόγιά της στην ιστορική αυτή διαδρομή, εάν ο ΟΣΕ δεν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας και καταλήγει πως «με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είμαστε σε αναμονή για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού».

Ο ΟΣΕ από την πλευρά του, αφού αναφέρει πως το γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τονίζει πως ακολουθεί τις οδηγίες τόσο της αρμόδιας Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής, όσο και του οικείου δήμου και του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο. Επίσης, γνωστοποιεί πως χθες ο Δήμος Καλαβρύτων τον ενημέρωσε πως προέβη στη μερική αποσάθρωση και απομάκρυνση των ετοιμόρροπων τμημάτων των επικίνδυνων βράχων, ενώ επιτρέπεται η προσωρινή, προσεκτική και ελεγχόμενη διέλευση, τόσο από τον δρόμο, όσο και από τη σιδηροδρομική γραμμή. Ο ίδιος ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει για αύριο έλεγχο και επιθεώρηση της γραμμής με αμαξοστοιχία έργων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Ο.Σ.Ε. ως διαχειριστής υποδομής έχει την ευθύνη συντήρησης των κτιρίων και σιδηροδρομικών γραμμών και είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων για θέματα που επηρεάζουν το δίκτυο, δεν είναι όμως στον τομέα της αποκλειστικής ευθύνης του.Εν προκειμένω ο Ο.Σ.Ε. ακολουθεί τις οδηγίες τόσο της αρμόδιας αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, όσο και του οικείου Δήμου και του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο.

Βάσει της συνεργασίας αυτής εχθές ο Δήμος Καλαβρύτων ενημέρωσε πως προέβη στη μερική αποσάθρωση και απομάκρυνση των ετοιμόρροπων τμημάτων των επικίνδυνων βράχων, ενώ επιτρέπεται η προσωρινή, προσεκτική και ελεγχόμενη διέλευση, τόσο από το δρόμο, όσο και από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο Ο.Σ.Ε. έχει προγραμματίσει για αύριο 20-5-2019 έλεγχο και επιθεώρηση της γραμμής με αμαξοστοιχία έργων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:26