search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες – κτηνοτρόφοι

03.02.2010 10:32
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες – κτηνοτρόφοι - Media

Μετά την άδοξη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή με την  Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή  οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας  θα ανάψουν καινούργιες «φωτιές» στο υπουργείο καθώς μπαίνουν για τα καλά και αυτοί στον χορό τον κινητοποιήσεων.Οι κτηνοτρόφοι  θα  στήσουν ένα ακόμα «μπλόκο», καθώς σκοπεύουν να αποκλείσουν την κεντρική πύλη της ΔΕΘ στα εγκαίνια της 23ης αγροτικής έκθεσης Αgrotica στην οποία θα παρεβρεθεί και η υπουργός . Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ των παραγωγών παραμένουν στις εθνικές οδούς παραμένουν, ενώ το μπλόκο του Προμαχώνα άνοιξε μετά τις έντονες αντιδράσεις οδηγών ΙΧ.

Μετά την άδοξη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή με την  Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή  οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας  θα ανάψουν καινούργιες «φωτιές» στο υπουργείο καθώς μπαίνουν για τα καλά και αυτοί στον χορό τον κινητοποιήσεων.

Οι κτηνοτρόφοι  θα  στήσουν ένα ακόμα «μπλόκο», καθώς σκοπεύουν να αποκλείσουν την κεντρική πύλη της ΔΕΘ στα εγκαίνια της 23ης αγροτικής έκθεσης Αgrotica στην οποία θα παρεβρεθεί και η υπουργός . Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ των παραγωγών παραμένουν στις εθνικές οδούς παραμένουν, ενώ το μπλόκο του Προμαχώνα άνοιξε μετά τις έντονες αντιδράσεις οδηγών ΙΧ.

Στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, θα υποδεχθούν την υπουργό Κατερίνα Μπατζελή οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας,  οι οποίοι διεκδικούν οικονομικές ενισχύσεις και επίλυση θεσμικών αιτημάτων. Χθες, απέκλεισαν τη διασταύρωση Πράσινα Φανάρια κοντά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία και άδειασαν στην άσφαλτο γάλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές που πωλείται.

Σήμερα οι κτηνοτρόφοι θα αποκλείσουν επίσης το  Τελωνείο Εξοχής Δράμας και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Ξάνθη. Το Σάββατο θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας για  να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους.

Και τα μπλόκα…καλά κρατούν

Από την πλευρά τους, οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα…καλά κρατούν ενώ  νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγρότες στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα  με ανακοίνωση της ΠΑΣΥ, την Τετάρτη θα κλείσουν την εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της Νέδας Μεσσηνίας, ενώ την Πέμπτη προγραμματίζουν αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν τα μπλόκα της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Κλειστός παραμένει επίσης και ο κόμβος της Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Το  μπλόκο του Προμαχώνα άνοιξε  στις 2 τα ξημερώματα μετά από απόφαση των αγροτών διότι υπήρξαν  διαπληκτισμοί μεταξύ αγανακτισμένων οδηγών και αγροτών. Ξανα έκλεισε όμως νωρίς το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη τα τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια», στα διόδια των Μαλγάρων και στον κόμβο Χαλκηδόνας, αλλά πραγματοποιείται κανονικά η διέλευση των οχημάτων όπως επίσης και στα μπλόκα  του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό Έβρου

Σε σταδιακούς αποκλεισμούς προχωρούν οι αγρότες στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Στο νομό των Γρεβενών, 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, πέραν της δυσανασχέτησης της κυβέρνησης, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού όπως υποστηρίζουν υπάρχουν ξενοδοχεία που λειτουργούν αποκλειστικά τη χειμερινή περίοδο και είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να δουλέψουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:14