22/10/2019 03:33:00

Τρεις μεγάλες κινεζικές αεροπορικές ζητούν αποζημίωση από τη Boeing

Τρεις μεγάλες κινεζικές αεροπορικές ζητούν αποζημίωση από τη Boeing - Media

 

H Kίνα ως μία νέα μεγάλη δύναμη στις αερομεταφορές ήταν η πρώτη χώρα που αποφάσισε την καθήλωση των 737 Max της Beoing, στον απόηχο του δυστυχήματος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Τώρα οι τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της ζητούν από τον αμερικανικό αεροναυπηγικό κολοσσό να τις αποζημιώσει για τις απώλειες που προκάλεσε η παγκόσμια καθήλωση των αεροσκαφών και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Πρώτη ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αποζημώση η China Eastern Airlines, ενώ ακολούθησαν οι Air China και China Southern Airlines επιβεβαιώνοντας στο Reuters πως θα πράξουν το ίδιο.

Το τριπλό αίτημα αποζημίωσης έρχεται σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις, με τον πόλεμο στο μέτωπο των δασμών και της τεχνολογίας να μαίνεται, ενώ έρχεται την ώρα που και οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους.

Η Κίνα έχει καθηλωμένα 96 αεροσκάφη 737 Μax, τα οποία αντιστοιχούν στο 4% του συνολικού στόλου.

Το ποσοστό είναι διόλου ευκαταφρόνητο και συνεπάγεται όντως σημαντικές ζημίες για τις κινεζικές αεροπορικές. Οι τοπικές αρχές τις υπολογίζουν σε τουλάχιστον 100.000 γιουάν ανά αεροσκάφος για κάθε εταιρεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.