search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:30
MENU CLOSE

ΣτΕ: Στη ΛΑΕ έχει παραχωρηθεί χρόνος αξίας 60.500 ευρώ – Απορρίφθηκε το αίτημα Λαφαζάνη

22.05.2019 15:16
Συμβούλιο της Επικρατείας: Πρώτο κρούσμα σε δικαστή - Media

 

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) και τον Αριστείδη (Άρη) Κωνσταντάκη και ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιαχαλακόπουλο, με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφαση απέρριψε την αίτηση της ΛΑ.Ε., κλπ. που ζητούσε να σταλεί η υπ’ αριθμ. 1243/2019 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Η ΛΑ.Ε. υποστήριζε ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ’ αριθμ. 1290/2019 για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και παράλληλα καταργήθηκε η προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Έτσι, σημειώνει το ΣτΕ η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο και για το λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί. Ωστόσο, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κυρία αίτηση ακύρωσης της ΛΑ.Ε. την 17η Σεπτεμβρίου 2019.

Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ.

Τέλος, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ‘Αλφα και Σταρ, κατέθεσαν σήμερα στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της νέας υπουργικής απόφασης για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα εν όψει των Ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:29