search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Γερμανία προς Τουρκία: Θα καλωσορίζαμε επανεξέταση της απόφασής σας για τους S400

22.05.2019 16:15
Λήγει η εκεχειρία στη Συρία - Το βράδυ της Τρίτης ξεκινούν ξανά οι επιχειρήσεις της Τουρκίας - Media

 

Το Βερολίνο θα καλωσόριζε ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης της Τουρκίας για την αγορά πυραύλων εδάφους – αέρος, τύπου S-400, από την Ρωσία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που έχει προκαλέσει «δύσκολα ερωτήματα» και εντατικές συζητήσεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Για το ΝΑΤΟ είναι σημαντικό οι ένοπλες δυνάμεις του να έχουν συμβατότητα – αυτό είναι πολύ σημαντικό – και επομένως, αν ένας σύμμαχος αποκτήσει ρωσικό σύστημα, αυτό εγείρει δύσκολα ερωτηματικά», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι, εάν η ‘Αγκυρα προμηθευτεί τελικά το συγκεκριμένο σύστημα, οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να επιβάλουν εμπάργκο και στην Τουρκία, «κάτι το οποίο δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε του ΝΑΤΟ ούτε της Τουρκίας». Η γερμανική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «θα χαιρέτιζε ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης της Τουρκίας – με το βλέμμα στην θέση της χώρας στην διατλαντική Συμμαχία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15