search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Google συζητά με την Huawei, καθώς οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της Κίνας

22.05.2019 17:58
Καμπανάκι της Google για τη Huawei: Τίθεται κίνδυνος εθνικής ασφαλείας - Media

 

Εκπνοή ανακούφισης από την Google, καθώς, μετά από απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χαλαρώσει τα μέτρα απαγόρευσης σε βάρος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού, η εταιρεία έχει περιθώριο 90 ημερών να βρει λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Android στις συσκευές της Huawei.

Όπως ανακοίνωσε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, θα συνεργαστεί άμεσα με την Huawei, ώστε να συνεχίσει να παρέχει στην εταιρεία αναβαθμίσεις λειτουργικού και ασφαλείας, ώστε να μην πληγούν οι χρήστες, τουλάχιστον ως τις 19 Αυγούστου του 2019, μέσω προσωρινής άδειας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την προσωρινή άδεια και για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις το 2018, η Huawei πλήρωσε σε αμερικανικές εταιρείες περίπου 11 δισ. δολάρια για λογισμικό και εξαρτήματα για τα κινητά της.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που η Huawei μετά την επιθετική κίνηση της Google να την «παγώσει» από το Android, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναπτύξει άμεσα δικό της λειτουργικό σύστημα για τις κινητές συσκευές της, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο και θα μπορεί α υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές του Android.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:32