search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:45
MENU CLOSE

«Παγώνουν» πάλι οι σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας – Ο Κιμ στέλνει δική του ομάδα χόκεϊ στην Ιρλανδία

23.05.2019 05:54
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε τη δοκιμή ενός «νέου τακτικού κατευθυνόμενου όπλου» - Media

 

Η Νότια Κορέα θα στείλει τη δική της ομάδα στους τελικούς των γυναικείων σειρών χόκεϊ τον επόμενο μήνα, μετά το πάγωμα των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για την παρουσία κοινής ομάδας στην ολυμπιακό προκριματικό τουρνουά, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η προθεσμία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϋ (FIH) για την υποβολή ομάδων για το τουρνουά Ιουνίου 8-16 στην Ιρλανδία λήγει σήμερα.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν να παρουσιάσουν κοινές ομάδες σε διάφορα αθλήματα τον Φεβρουάριο, αλλά το Yonhap σημειώνει ότι η Νότια Κορέα αποφάσισε να είναι μόνη της στο χόκεϊ γυναικών αφού ο βόρειος γείτονάς της δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για κοινές προπονήσεις.

Η αθλητική διπλωματία υπήρξε ένα σημαντικό σημείο στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών από τις αρχές του 2018, όταν παρουσίασαν μια κοινή ομάδα γυναικών χόκεϊ επί πάγου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang.

Έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κοινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου των γυναικών του 2023, αλλά οι εντάσεις αυξήθηκαν και πάλι ύστερα από πρωτοβουλία πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αυτό οδήγησε σε διακοπή των συνομιλιών σχετικά με τον αθλητισμό και άλλες ενδο-κορεατικές ανταλλαγές, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να αποφασίσει να επιλέξει μια ομάδα για την Ιρλανδία εξ ολοκλήρου από τη δική της ομάδα παικτών, ανέφερε το Yonhap.

Το τουρνουά των τελικών του Hockey Series στην Ιρλανδία είναι ένα από τα τρία από τα οποία έξι ομάδες, δύο από κάθε τουρνουά, θα περάσουν στους Ολυμπιακούς προκριματικούς για το Τόκιο 2020.

Η Νότια Κορέα, «ασημένια» στους Ολυμπιακούς το 1988 και το 1996, κατατάσσεται στην 11η θέση στον κόσμο, ενώ η Βόρεια Κορέα δεν εμφανίζεται στην κατάταξη FIH.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:45