search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:55
MENU CLOSE

MasterChef: Μεγάλος νικητής του τελικού ο Μανώλης Σαρρής! (Video)

23.05.2019 06:14
MasterChef: Μεγάλος νικητής του τελικού ο Μανώλης Σαρρής! (Video) - Media

 

Μετά από πολλές δοκιμασίες, εντάσεις, ίντριγκες και τσακωμούς το MasterChef 3 έφθασε στο τέλος του και ανέδειξε τον μεγάλο του νικητή.

Οι δυο φιναλίστ ήταν ο Μανώλης Σαρρής και η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη που υποβλήθηκαν σε μια τριήμερη δοκιμασία διεκδικώντας το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Το «ταξίδι» ξεκίνησε τη Δευτέρα με τους δυο μάγειρες να καλούνται να αντιγράψουν το πιάτο ενός βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ.

Τη δεύτερη μέρα του τελικού του MasterChef, η Σπυριδούλα και ο Μανώλης κλήθηκαν να δείξουν εκτός από τη μαγειρική τους δεινότητα και την δημιουργικότητα.

Έτσι, οι τρεις κριτές ζήτησαν από τους φιναλίστ να ετοιμάσουν ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων.

Η τρίτη ημέρα, στην τελική διαδικασία για την ανάδειξη του νικητή του MasterChef 3, περιελάμβανε την παρασκευή δύο πιάτων και ενός γλυκού. Και τα τρία ήταν δημιουργίες του διακεκριμένου Ελληνα σεφ, Φίλιππου Χρονόπουλου, ο οποίος αφού δούλεψε στη Γαλλία στο πλάι μεγάλων αστέρων της κουζίνας, άνοιξε το δικό του εστιατόριο και κατέκτησε το Παρίσι, αλλά και τον κατάλογο Michelin, κερδίζοντας το δικό του αστέρι σε ηλικία μόλις 29 ετών. Τα τρία πιάτα χαρακτηριστήκαν ως δύσκολα και αναμφίβολα πολύ υψηλού επιπέδου.

Τελικά, ο Μανώλης ήταν εκείνος που επικράτησε, κατακτώντας το πολυπόθητο έπαθλο των 50.000 ευρώ. Μάλιστα, η βαθμολογία αλλά και ο τελικός νικητής ανακοινώθηκαν live.

Για το πρώτο πιάτο, το ριζότο, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη πήρε 8 βαθμούς, ενώ ο Μανώλης Σαρρής 9. Και έτσι οι δυο τους ισοφάρισαν στους 23 βαθμούς.

Στο δεύτερο πιάτο με τον μπακαλιάρο, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη έλαβε 7 βαθμούς, ενώ ο Μανώλης Σαρρής 8 βαθμούς και πέρασε μπροστά με έναν πόντο.

Και έτσι, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Μανώλης Σαρρής κρίθηκαν, ουσιαστικά στο γλυκό του σεφ Χρονόπουλου.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο γλυκό για το οποίο η Σπυριδούλα, έλαβε 7 βαθμούς. Ο Μανώλης πήρε 9 βαθμούς, εξασφαλίζοντας άνετη νίκη!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24