search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:01
MENU CLOSE

Παράνομες έρευνες για νομίσματα και κοσμήματα έκανε ζευγάρι σε αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια

23.05.2019 07:22
Παράνομες έρευνες για νομίσματα και κοσμήματα έκανε ζευγάρι σε αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια - Media

 

Επίδειξη… θράσους έκανε ένα ζευγάρι νεαρών στην αρχαιολογική ζώνη των Μαλίων στο Ηράκλειο, αναζητώντας με ανιχνευτή μετάλλων πολύτιμα αρχαία νομίσματα ή κοσμήματα! Μάλιστα, έκαναν τις παράνομες έρευνες μέρα- μεσημέρι και μπροστά στα μάτια υπαλλήλου του αρχαιολογικού χώρου, που τους παρακολουθούσε εμβρόντητος!

Όπως αναφέρει το Πρωτο Θεμα, ο φύλακας ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ότι στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων γινόταν λαθρανασκαφή και αμέσως έσπευσαν άνδρες του Β΄ Λιμενικού Τμήματος, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 29χρονο Έλληνα και την 33χρονη αλλοδαπή και κατέσχεσαν την συσκευή ανίχνευσης που χρησιμοποιούσαν.

Ως τη σύλληψή τους, οι επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» δεν είχαν βρει κάτι πολύτιμο με τον ανιχνευτή μετάλλων. Ωστόσο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Στην παραλία «Ποταμός» βρίσκεται το Μινωικό παλάτι, το τρίτο σε μέγεθος μετά τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού με έκταση 7.500 τ.μ.. Σε αυτό, φέρεται ότι βασίλευε ο αδελφός του Μίνωα Σαρπηδόνας. Κάτω από το ανάκτορο έχουν βρεθεί κατοικίες που χρονολογούνται μεταξύ του 2.500 και του 2.000 π.Χ..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:01