search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:49
MENU CLOSE

«Φάρος ειρήνης» η αγκαλιά της Άρντερν σε μουσουλμάνα γυναίκα

23.05.2019 07:54
«Φάρος ειρήνης» η αγκαλιά της Άρντερν σε μουσουλμάνα γυναίκα - Media

 

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν απεικονίζεται να αγκαλιάζει μία μουσουλμάνα γυναίκα μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς σε τοιχογραφία που δημιούργησε η street art καλλιτέχνης Loretta Lizzio.

Το έργο τέχνης, που κοσμεί ένα σιλό στο προάστιο Brunswick της Μελβούρνης, στην Αυστραλία δημιουργήθηκε αφού συγκεντρώθηκαν χρήματα εντός 24 ωρών μέσω crowdfunding (διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση).

Η ίδια εικόνα της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας προβλήθηκε στο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, στον Πύργο του Ντουμπάι τον περασμένο μήνα.

Η κοινότητα του Brunswick τόπος πολλών πολιτισμών και θρησκειών είναι συντετριμμένη από την επίθεση στο Κράιστσερτς, ανέφεραν οι διοργανωτές της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων.

Στην ιστοσελίδα crowdfunding σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σιλό έχει δώσει τη σχετική άδεια.

«Η εικόνα της Τσασίντα που αγκαλιάζει μια μουσουλμάνα γυναίκα έχει γίνει ένας φάρος ανεκτικότητας, αγάπης και ειρήνης σε αυτές τις διχαστικές εποχές », αναφέρει η σελίδα GoFundMe. «Θέλουμε αυτό το μήνυμα, αυτή τη στιγμή, να παραμείνει στη μνήμη. Θέλουμε να μάθουμε από αυτό, θέλουμε να μας κρατήσει, να μας ενδυναμώσει. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε εκείνοι, ότι εκείνοι είναι εμείς και ότι θα είμαστε πάντα ισχυρότεροι μαζί».

Όμως, οι προσπάθειες δημιουργίας της τοιχογραφίας προκάλεσαν και αντιδράσεις από κατοίκους της Μελβούρνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχει σχέση με την Αυστραλία. Αίτημα αφαίρεσης του έργου τέχνης συγκέντρωσε περισσότερες από 15.000 υπογραφές.

«11.000 δολάρια μπορούν να διατεθούν για να βοηθηθούν άστεγοι και άνθρωποι που πεινάνε όχι τοιχογραφίες», σχολίασε ένας χρήστης Twitter, ενώ άλλος έγραψε: «Το μόνο που βλέπω είναι πολλά χρήματα που δίνονται σε λάθος πρωτοβουλίες, θα πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους και τη χώρα».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:49