search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:41
MENU CLOSE

«Αναγεννώνται» τα Καλάβρυτα με την επανέναρξη των δρομολογίων του Οδοντωτού

23.05.2019 12:34
Guardian: Ο οδοντωτός στις 10 καλύτερες διαδρομές του κόσμου! (Photos) - Media Gallery 6

 

«Η επανέναρξη των δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηρόδρομου σηματοδοτεί για την περιοχή των Καλαβρύτων την εκ νέου τόνωση της τοπικής οικονομίας», αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.

Όπως προσθέτει, «η διακοπή των δρομολογίων για περίπου ένα μήνα, λόγω των κατολισθήσεων στην περιοχή της Κάτω Ζαχλωρούς ήταν πλήγμα για την περιοχή μας, αφού μειώθηκε ο αριθμός των επισκεπτών».

Τώρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το εμβληματικό μεταφορικό μέσο, όπως χαρακτηρίζει τον Οδοντωτό, «θα βοηθήσει και πάλι την τοπική οικονομία, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσα χρόνια, αφού η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σημαίνει περισσότερα έσοδα για τους επαγγελματίες της περιοχής μας, ειδικά την χρονική περίοδο όπου δεν λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο».

Τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο δεν τον επιλέγουν για να ταξιδέψουν μόνο οι έλληνες επισκέπτες των Καλαβρύτων, αλλά και πολλοί ξένοι, ακόμα και από την μακρινή Ιαπωνία, αφού ήδη γνωρίζουν, σύμφωνα με τον Γιώργο Λαζουρά, για την υπέροχη και μοναδική διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Τα δρομολόγια του Οδοντωτού σε καθημερινή βάση είναι τρία από Διακοπτό και Καλάβρυτα, ενώ τα Σαββατοκύριακα αυξάνονται για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες των Καλαβρύτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50