search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:36
MENU CLOSE

Φόρουμ μεταναστών: Θα στηρίξουμε μετανάστες υποψήφιους – Χιλιάδες αποκλεισμένοι από τις εκλογές

23.05.2019 15:11
Ψήφος αποδήμων: Διάθεση για συναίνεση στη Βουλή - Media

 

Τα αισθήματα υπερηφάνειας και δικαίωσης για την υποψηφιότητα, για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές μεταναστών που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως αναφέρει, «επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι μπορούν ισότιμα να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής της Δημοκρατίας -για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι «μόνο λίγες χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές», την ώρα που «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, βάσει του Συντάγματος, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν -πόσο μάλλον να “κατέβουν” ως υποψήφιες-υποψήφιοι, σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στη χώρα μας».

«Όσες και όσοι από εμάς μπορούμε θα τους στηρίξουμε. Οι υπόλοιποι που, δυστυχώς, είμαστε η πλειονότητα των μεταναστών, δεν μπορούμε να τους ψηφίσουμε. Αλλά θεωρούμε ότι η ψήφος είναι δύναμη. Όσοι μπορούμε ας τη “δώσουμε” και γι’ αυτούς που δεν την έχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:36