search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Πλήγμα για τη Huawei: Η ARM παγώνει τη συνεργασία με τον κινεζικό γίγαντα

23.05.2019 16:01
arm.jpg
 
Από όλες τις δυτικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Huawei και ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τη συνεργασία με την κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό, ίσως αυτή να είναι η πιο οδυνηρή.
 
Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού τσιπ ARM «πάγωσε» τις σχέσεις της με την Huawei, σε μια κίνηση που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία,
 
Κι αυτό γιατί η ARM είναι η εταιρεία που σχεδιάζει όλα τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σήμερα στα κινητά τηλέφωνα, είτε αυτά που χρησιμοποιούν Android είτε τα iPhone της Apple.
 
H Huawei χρησιμοποιεί τα τσιπ της δικής της εταιρείας, της HiSilicon, για τα κινητά της, ωστόσο, ο σχεδιασμός των τσιπ ανήκει στην ARM, η οποία και αδειοδοτεί τα σχέδιά της.
 
Η ARM ανακοίνωσε ότι προχωρεί στην κίνηση αυτή λόγω των μέτρων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, προσθέτοντας, πάντως, ότι ελπίζει σύντομα να λυθεί το πρόβλημα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05