12/12/2019 23:09:04

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει 10.000 στρατιώτες καθώς κορυφώνεται η ένταση με το Ιράν

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει 10.000 στρατιώτες καθώς κορυφώνεται η ένταση με το Ιράν - Media
 
Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει 10.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή καθώς η ένταση με το Ιράν κορυφώνεται, την ίδια στιγμή που η Γερμανία κάνει μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
 
Όπως ανέφερε το Associated Press, στόχος των ΗΠΑ είναι να αυξήσουν την ασφάλεια της περιοχής και ότι δεν υπάρχει κάποια νέα απειλή από το Ιράν, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του Πενταγώνου, η οποία θα περιλαμβάνει την αποστολή πλοίων και οπλικών συστημάτων στην περιοχή.
 
Πάντως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το επιχειρησιακό απόρρητο των ενόπλων δυνάμεων.
 
Την ίδια στιγμή ο κορυφάιος Γερμανός διπλωμάτης Γενς Πλέτνερ σπεύδει στην Τεχεράνη, προκειμένου να συντηθεί με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί, σε μια τελευταία προσπάθεια να διασωθεί ό,τι μπορεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
 
Ήδη το Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά δεσμεύτηκε ότι δεν θα ξεπεράσει το όριο του 3,67% που προβλέπει η συμφωνία και που αποκλείει την χρήση του για πυρηνικά όπλα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.