search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Γιατροί αφαίρεσαν τον μεγαλύτερο όγκο από κεφάλι ασθενούς – Ζύγιζε 5 κιλά (Photos)

24.05.2019 07:35
Της αφαίρεσαν από τις ωοθήκες όγκο στο μέγεθος φουσκωτής μπάλας - Δεν μπορούσε να αναπνεύσει (Photos) - Media

 

Ο μεγαλύτερος όγκος που αφαίρεσαν χειρουργοί από το κεφάλι ασθενούς, και έχει καταγραφεί στα ιατρικά περιοδικά, ζύγιζε 3,9 κιλά. Τώρα οι γιατροί του κρατικού Ρατζάγι στο Μανδουράι της Ινδίας αφαίρεσαν από τον ασθενή που το όνομα του είναι Σακχτιβέλ ένα όγκο που ζυγίζει 5 κιλά.

Ο ασθενής είχε αυτόν τον όγκο επί 20 χρόνια και του είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην όραση και την ακοή αλλά αρνιόταν να τον εγχειρήσει επειδή φοβόταν τη νάρκωση. Σε μια επέμβαση πριν από χρόνια είχε πεθάνει ο αδελφός του και αυτό του είχε δημιουργήσει ψυχολογικά.

Το χειρουργείο διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες και τελικά στέφθηκε με επιτυχία. Ο επικεφαλής χειρουργός δρ Σρισαραβάν, είπε ότι πρόκειται για καρκινικό όγκο και ότι η επέμβαση παρουσίασε πολλές δυσκολίες και σε κάποια σημεία επιπλοκές.

Ο ασθενής είχε τον όγκο στο κεφάλι του από την ηλικία των 11 ετών και τώρα είναι 31. Ο όγκος αυτός σε μέγεθος ζυγίζει όσο ένα ανθρώπινο κεφάλι, δηλαδή 5 κιλά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:41