search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:39
MENU CLOSE

Η Ταϊβάν πραγματοποίησε σήμερα τους πρώτους γάμους ομοφυλόφιλων στην Ασία (Photos/Video)

24.05.2019 08:48
Η Ταϊβάν πραγματοποίησε σήμερα τους πρώτους γάμους ομοφυλόφιλων στην Ασία (Photos/Video) - Media

 

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα σε συγκινητικές σκηνές στην Ταϊβάν στους πρώτους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ασία, μια εξέλιξη την οποία ακτιβιστές χαιρέτισαν ως κοινωνική επανάσταση για την περιοχή.

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν νομιμοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Περισσότερα από 360 ζευγάρια παντρεύτηκαν σήμερα, βάσει των στοιχείων της κυβέρνησης.

Οι νεόνυμφοι φιλήθηκαν μπροστά στις κάμερες προτού επιδείξουν με περηφάνια την άδεια γάμου τους και τις νέες ταυτότητές τους στις οποίες ο σύντροφός τους εμφανίζεται ως σύζυγός τους.

Η ευφορία και η συναισθηματική φόρτωση μεταξύ της γκέι κοινότητας του νησιού ήταν εμφανής καθώς τα νεόνυμφα ζευγάρια περπάτησαν σε ένα χαλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου μέχρι ένα γειτονικό πάρκο υπό τα βλέμματα των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και διπλωματών και δημοσιογράφων.

Ο Τσι Τσία-Ουέι, ο ακτιβιστής που έφερε το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο το 2017 έκρινε υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων, συνεχάρη τα ζευγάρια.

«Είναι ένα δικαίωμα το οποίο αξίζουμε εδώ και καιρό», τόνισε φορώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει παγκοσμίως το κίνημα της γκέι κοινότητας.

«Ελπίζω η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ταϊβάν να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες στην Ασία», πρόσθεσ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:39