search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Ο Τραμπ συνέδεσε για 1η φορά τη Huawei με τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

24.05.2019 09:40
Ο Τραμπ συνέδεσε για 1η φορά τη Huawei με τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε για πρώτη φορά χθες Πέμπτη τη Huawei -την κινεζική εταιρεία την οποία κατηγορεί ότι απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ-με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου με την Κίνα. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως είναι «πολύ επικίνδυνη. Κοιτάξτε τι έχουν κάνει από την άποψη της ασφάλειας, από στρατιωτική άποψη. Είναι πολύ επικίνδυνο. Όμως είναι πιθανό η Huawei να περιληφθεί σε μια εμπορική συμφωνία. Αν καταλήγαμε σε μια συμφωνία, μπορώ να φανταστώ ότι η Huawei ίσως περιληφθεί με κάποιο τρόπο ή σε κάποιο κομμάτι της», τόνισε ο Τραμπ.

Εν μέσω του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου η κυβέρνηση Τραμπ περιέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα τη Huawei στον κατάλογο με τις εταιρίες στις οποίες δεν επιτρέπεται να αγοράζουν τεχνολογικό εξοπλισμό από αμερικανικές εταιρίες χωρίς κυβερνητική έγκριση. Αν και η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές απειλεί ακόμη και την επιβίωση της εταιρείας καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό για την κατασκευή των τηλεφώνων της από μικροτσίπ που αγοράζει από τις ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε με ποιο τρόπο η κινεζική εταιρεία μπορεί να ενσωματωθεί στις διαπραγματεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε πολλές εξηγήσεις: «Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε. Ανησυχούμε πολύ (για τον κίνδυνο που αποτελεί) η Huawei από την άποψη της ασφάλειας». Μέχρι στιγμής τα δύο θέματα, το εμπόριο και η Huawei, παρέμεναν χωριστά καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών και Αμερικανοί διπλωμάτες προσπαθούν εδώ και μήνες να πείσουν τους βασικούς εταίρους των ΗΠΑ να μην συνεργάζονται με την κινεζική εταιρεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:42