search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Απίστευτο άδειασμα Σόιμπλε στον Βέμπερ: Εκτιμώ πολύ την Βεστάγκερ

24.05.2019 13:59
Ο Σόιμπλε... ξαναχτύπησε, αλλά για καλό σκοπό: Υποχρεωτική η μάσκα στη Bundestag - Media
 
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την προτίμησή του στον Μάνφρεντ Βέμπερ χωρίς όμως να παραλείψει να πλέξει το εγκώμιο και άλλων υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.
 
«Προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προτείνεται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, λαμβανομένου υπόψη του αποτελέσματος των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στη συνέχεια πρέπει να εκλεγεί από την πλειοψηφία του.
 
Είναι σαφές ότι, ως Χριστιανοδημοκράτης, υποστηρίζω τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τον εκτιμώ επίσης πάρα πολύ, αλλά δεν κρύβω λ.χ. ότι εκτιμώ πολύ την Μαργκρέτε Βεστάγκερ, με την οποία είχα συνεργαστεί στενά, όταν ήταν η υπουργός Οικονομικών της Δανίας, και είχα υποστηρίξει ενθέρμως την υποψηφιότητά της ως Επιτρόπου της Κομισιόν. Και ο Φρανς Τίμερμανς όμως, ο νυν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι επίσης εξαιρετικός υποψήφιος.
 
H ύπαρξη τόσο δυνατών υποψηφίων είναι ένα καλό σημάδι από μόνο του, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στη Dresdner Neueste Nachrichten (dnn).
 
Ερωτηθείς για το πόσο θα διαρκέσει η θητεία της καγκελαρίου Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε απάντησε: «Μέχρι το 2021. Εχει εκλεγεί για ολόκληρη την τετραετία και αυτό έχει ανακοινώσει. Έχει παρεκκλίνει από την αρχή της να συμπίπτει το αξίωμα της καγκελαρίας και της ηγεσίας του κόμματος. Το 2021 θα ξέρουμε αν αυτό λειτούργησε. Η δημοτικότητα της κ. Μέρκελ αυξάνεται σταθερά και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θέλει να παραμείνει καγκελάριος. Αλλά και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) είναι επίσης πολύ ικανοποιημένο από τη δουλειά της».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35