search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22
MENU CLOSE

Σπίρτζης κατά Ταχιάου: Τιμή μου να δικαστώ για τη δωρεάν μεταφορά ανέργων

24.05.2019 16:42
Σπίρτζης: Να ξεπεράσουμε λογικές «ιδιοκτητών» και «φιλοξενουμένων» στον ΣΥΡΙΖΑ - Media
 
«Ο κ. Ταχιάος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε σήμερα χωρίς αιδώ το σχέδιο της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική αναλγησία που τους διαπερνά» τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε δηλώσεις του Νίκου Ταχιάου.
 
«Ως γνήσιος εκφραστής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού φανέρωσε τις προθέσεις του για κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων και για ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες με υψηλό κόμιστρο. Λογικές, που προμηνύουν επιστροφή σε ένα αμαρτωλό καθεστώς που καταλήστεψε το ελληνικό Δημόσιο και αναπαρήγαγε τους Παπαγεωργόπουλους» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι τον κ. Ταχιάο και τη ΝΔ δεν τους συγκίνησε όλα αυτά τα χρόνια, το όργιο που γινόταν στον ΟΑΣΘ γιατί οι ίδιοι συμμετείχαν σε αυτό.
 
Σήμερα φάνηκε πια καθαρά, ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι της πόλης, οι αστικές συγκοινωνίες, παρά μόνο οι λίγοι εκλεκτοί τους.
 
Προφανώς η κοινωνική μας πολιτική για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων προσβάλλει τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του εκλεκτού της ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως ο κ. Ταχιάος να είναι υπερήφανος για τις τακτικές των ελεγκτών του παλιού ΟΑΣΘ, που δεν έδειχναν κανένα σεβασμό στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας. Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς, έχουμε τελείως διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό: Υπηρετούμε τους πολλούς.»
 
«Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου τιμή να πάω στη Δικαιοσύνη για τη δωρεάν μεταφορά των ανέργων και για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» ανάφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
 
«Εμείς, πρόσθεσε, με τη νέα Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, σχεδιάζουμε αξιοπρεπείς, ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες για όλους τους πολίτες. Διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη μετακίνηση και για όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν, τους ανέργους, τους νέους, τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Με τη συμμετοχή του Δήμου, όπως ακριβώς προβλέπεται στο νόμο, για κοινωνικό έλεγχο και σχεδιασμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργή.
 
Η απάντησή μας για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της πόλης, είναι η εκκίνηση της δημόσιας, ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα ηλεκτροκίνητα και φυσικού αερίου λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΕΕ.
 
Η απάντηση στον κ. Ταχιάο, τους ομοϊδεάτες του και το ακραία νεοφιλελεύθερο κόμμα του, θα δοθεί από τους ανέργους της Θεσσαλονίκης και τους πολίτες που πλήρωναν δισεκατομμύρια στους εκλεκτούς τους για δεκαετίες. Θα δοθεί από τους πολλούς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22