search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39
MENU CLOSE

Τσίπρας: Οι πολίτες να σιγουρέψουν τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής

24.05.2019 18:24
Τσίπρας: Οι πολίτες να σιγουρέψουν τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής - Media

 

 

Με μήνυμα ανατροπής και νίκης έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη συγκέντρωση του Συντάγματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας όλους τους πολίτες την Κυριακή να «διευρύνουν» και να «σιγουρέψουν» τη διαφορά από τη ΝΔ.

«Αν οι συγκεντρώσεις μας δείχνουν, και οι αντίπαλοι μας μαρτυρούν, ότι το βράδυ της Κυριακής το σκορ θα είναι 1-0 σας ζητώ να μην επαναπαυτείτε και να είστε εσείς τις επόμενες μέρες που θα διευρύνετε και θα σιγουρέψετε αυτή τη διαφορά, δεν υπάρχει χαμένη ψήφος σε αυτή την κρίσιμη μάχη γιατί είναι η μάχη για την Ελλάδα του αύριο και των πολλών».

Με αυτή την χαρακτηριστική αναφορά ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το βασικό σκέλος της ομιλίας του εστιάζοντας στην κρισιμότητα που έχουν τα 2 περίπου εικοσιτετράωρα ως το βράδυ της Κυριακής. Κυρίως, σε επίπεδο πολιτικού μηνύματος, προέβη σε κλιμάκωση από τα μηνύματα περί «ντέρμπι» κατά τις προηγούμενες ημέρες, στο μήνυμα περί νίκης και μάλιστα με διαφορά η οποία κατά τον πρωθυπουργό πρέπει να διευρυνθεί περαιτέρω, επομένως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ο πρωθυπουργός επίσης, εξέπεμψε έντονα το μήνυμα της κρισιμότητας να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε πολλές φορές την ψήφο των ελλήνων πολιτών αλλά και χωριστά κάθε κοινωνικής ομάδας στην οποία απευθύνονται τα μέτρα, από τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, έως τους νέους και τι νέες, του νησιώτες, τους προοδευτικούς πολίτες και τους δημοκράτες αλλά και τους συντηρητικούς πολίτες υπό το επιχείρημα ότι το θέμα εδώ δεν είναι οι υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές, αλλά η στήριξη των πολλών.

«Εμείς την Κυριακή δε ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία για όσα καταφέραμε, ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο ελάφρυνσης και σε όσα εξαγγείλαμε» ζητάμε «τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω» και κανείς τεχνοκράτης των Βρυξελλών να μη μπορεί να αμφισβητήσει το σχέδιο ανάτασης του λαού.

Ζητάμε τη δύναμη, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ώστε «να κλείσουμε το δρόμο στον Βέμπερ προς την προεδρία της Κομισιόν γιατί θα σημαίνει απειλή και νέα δεινά για τις χώρες του νότου». «Απευθυνόμαστε στη μεγάλη και προοδευτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην δημοκρατική παράταξη που ανασυγκροτείται δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ». «Απευθυνόμαστε και σε όλους όσοι έδωσαν την εντολή το 2015 στο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα απ τα μνημόνια» «Απευθυνόμαστε και σε συντηρητικούς ψηφοφόρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «και τους λέμε οι μάσκες έπεσαν, το θέμα δεν είναι οι υπαρκτές μας ιδεολογικές διαφορές αλλά αν θα στηριχθούν οι πολλοί».

Η ομιλία Τσίπρα

“Η σημερινή σας παρουσία δε θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

“Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα. Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι “παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 15, έτσι και σήμερα”.

“Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας”, υπογράμμισε. “Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο”.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση “παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο”. Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε έκανε λόγο για “τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ”.

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, “για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά”. “Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά”.

“Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι “δεν ήταν βέβαιο και δεδομένο όταν σφίγγαμε τα δόντια να καθαρίσουμε εμείς, μαζί σας, τα σπασμένα άλλων, τα σπασμένα δεκαετιών, ότι θα φτάναμε σε ξέφωτο σήμερα”, ότι “δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια και θα ανέκαμπτε η χρεοκοπημένη οικονομία”, όμως το κατάφερε η κυβέρνηση επειδή από την αρχή δούλεψε με σχέδιο.

“Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε ένω ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στη τρόικα και του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού”. Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε δημοσιονομική ασφυξία να βρει πόρους για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να στηρίξει την κοινωνία, με τις πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων “που επέβαλαν τα γεράκια του ΔΝΤ” από 1/1/2019.

“Στις μάχες που δώσαμε για τους πολλούς υπήρχαν κάποιοι που δεν έβαλαν πλάτη όλοι σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια, αλλά μας έβαζαν διαρκώς τρικλοποδιές, σε κάθε μας βήμα προπαγάνδιζαν την καταστροφή και είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας αδιαφορώντας αν αυτό θα σήμαινε και αποτυχία της χώρας”, είπε ο Αλλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι απέτυχαν σε μία προς μία τις “καταστροφολογικές προβλέψεις” τους και πως “όταν κατέρρεαν όλα αυτά, πήγαιναν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να ζητήσουν από τους δανειστές να μη μας κάνουν τα χατίρια και να μας τιμωρήσουν, “Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Και κυρίως δεν τα ξεχνάτε εσείς οι πολίτες”, τόνισε.

Απέναντι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ζητά την έγκριση του λαού την Κυριακή, ο Αλ. Τσίπρας αντιπαρέβαλε εκείνο που καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη προς τον οποίο εξαπέλυσε επίθεση. Μίλησε για σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, “που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ”. Σχέδιο που διαπνέεται “από τη φιλοσοφία της ρήσης που είπε πριν δυο χρόνια στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, ότι «η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο»” και που αν ήταν ταινία, όπως είπε, θα είχε τίτλο: “Το ΔΝΤ ξανάρχεται” με “σκηνοθέτη τον μαθητή του κου Σόιμπλε, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή και γνωστό ανθέλληνα κο Βέμπερ, που τον θέλει και για πρόεδρο της Κομισιόν”.

Βασικές σκηνές του έργου είναι, όπως τόνισε, η 7ήμερη εργασία, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η διάλυση της δημόσιας Υγείας και η παράδοση της αποκλειστικά στους ιδιώτες, η επαναφορά του 1 προς 5 προσλήψεις – αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα, οι απολύσεις δασκάλων, γιατρών, νοσηλευτών, η κατάργηση του αφορολόγητου, με συντελεστή 9% από το πρώτο ευρώ που θα συρρικνώσει το εισόδημα των αγροτών και της μεσαίας τάξης.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια κοινωνικά επιδόματα θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξηλώσει. “Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα αναπηρίας, το στεγαστικό επίδομα, το επίδομα ανεργίας;”.

“Ποιο απ’ όλα; Ή μήπως όλα; Είναι σαφής η απάντηση. Όπως είναι σαφές και το σχέδιο του”, είπε και τον κατηγόρησε ότι “έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες καταφέραμε και να επιστρέψει τη χώρα στο βαθύ μνημονιακό σκοτάδι του 2014”.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, “η δική μας Ελλάδα αντίθετα είναι η Ελλάδα των πολλών”, τονίζοντας πως αυτό περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αποκατάσταση των αδικιών που μας έφερε η κρίση.

“Γιατί έχουμε σχέδιο και όραμα για μια Ελλάδα ισότητας και αλληλεγγύης”, σημείωσε, “μια Ελλάδα των πολλών”, ένα σχέδιο με εθνικό στόχο τη μείωση της ανεργίας, με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ισχυρό κοινωνικό κράτος και προστασία των αδυνάμων, με προοπτική για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους αυτής της χώρας.

“Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η δική σου ζωή, η δική σου αξιοπρέπεια”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Συγκεκριμένα,

Απευθυνόμενος στους νέους ενόψει της κάλπης τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αξία των πτυχίων σας είναι οι 380.000 θέσεις εργασίας που έγιναν και οι άλλες τόσες που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια και είναι οι δικές σας θέσεις εργασίας”.

Απευθύνομενος στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αύξηση του μισθού σας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, είναι το οχτάωρο και τα δικαιώματα σας”

Απευθυνόμενος στους απόμαχους της βιοπάλης, στους συνταξιούχους, τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η 13η σύνταξή σας, η ενίσχυση του εισοδήματός σας”.

Απευθυνόμενος στους ελευθέρους επαγγελματίες, στους επιχειρηματίες, στους μαγαζάτορες, τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η μείωση των ασφαλιστικών σας εισφορών και οι φορολογικές ελαφρύνσεις”.

Απευθυνόμενος στους αγρότες και στις αγρότισσες, τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία του εισοδήματός σου, το αφορολόγητο και οι επιδοτήσεις”.

Απευθυνόμενος στους νησιώτες μας τους είπε ότι “την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι το μεταφορικό ισοδύναμο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:39