14/12/2019 12:17:00

Ορέστης Καππάτος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βύρωνα – «Οι γειτονιές μας να κάνουν βήματα προς τα εμπρός»

Ορέστης Καππάτος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Βύρωνα – «Οι γειτονιές μας να κάνουν βήματα προς τα εμπρός» - Media

 

Ο Ορέστης Καππάτος γεννήθηκε το 1969 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Είναι Μετεωρολόγος, απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με τον βαθμό του Σμηνάρχου. Το 1987 ξεκίνησε την σταδιοδρομία του με την εισαγωγή του στην Σχολή Ικάρων, από την οποία αποφοίτησε το 1991. Παρακολούθησε, για δυο έτη, μεταπτυχιακό στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ειδίκευση στην πρόγνωση καιρού και την φυσική περιβάλλοντος. Το 2004 φοίτησε στην Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με ειδίκευση στον συντονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων από φυσικές καταστροφές. Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σε επιτελικές θέσεις του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΑ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αλλά και στην Κύπρο.

Η ενασχόληση του με τα κοινά

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βύρωνα με την παράταξη «Δύναμη Ελπίδας, Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Βύρωνα» με επικεφαλής τον Αλέξη Σωτηρόπουλο γιατί πιστεύει ότι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανάδειξη νέων στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες, προκειμένου οι γειτονιές μας να κάνουν βήματα προς τα εμπρός.

Επί σειρά ετών ασχολείται με τα κοινά του Δήμου Βύρωνα, ενώ την τελευταία πενταετία είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα. Διετέλεσε μέλος των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου Βύρωνα. Επίσης είναι μέλος σε ΔΣ Κεφαλληνιακών πολιτιστικών συλλόγων σε Αθήνα και Κεφαλονιά.

Είναι παντρεμένος με την Αρπατζάνη Μαρία, η οποία δραστηριοποιείται για πολλά έτη στον Βύρωνα, στον τομέα της προνηπιακής – νηπιακής εκπαίδευσης. Έχει δύο παιδιά, την Βεατρίκη, Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Παναγιώτη, μαθητή Γυμνασίου, ο οποίος είναι αθλητής του τμήματος Handball του Αθηναϊκού.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.