search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Συγχαρητήρια του Υπουργείου Πολιτισμού στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών

26.05.2019 09:04
Συγχαρητήρια του Υπουργείου Πολιτισμού στον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών - Media

 

 

Τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε η μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, συγχαίρει θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ο σκηνοθέτης είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες και η ταινία του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίσθηκαν σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, συμπληρώνοντας:

«Η ταινία του απέσπασε επίσης και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους “για την ευαίσθητη προσέγγισή του στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία”, όπως σχολίασε η επιτροπή. Πολυβραβευμένη, εντός και εκτός Ελλάδας ήταν και η προηγούμενη ταινία του Βασίλη Κεκάτου “Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24