search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία παρότι πρωτόγνωρη

26.05.2019 13:27
Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία παρότι πρωτόγνωρη - Media

 

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία «παρόλο που είναι μια πρωτόγνωρη» διαδικασία, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας.

Εξήγησε ότι η σημερινή διαδικασία είναι πρωτόγνωρη λόγω του ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

«Παρόλα αυτά όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Και όπου χρειάστηκε, λόγω ασθενειών, κωλυμάτων κλπ να αναπληρώσουν κάποιους τους αναπλήρωσαν έγκαιρα ώστε έγκαιρα να ετοιμαστούν και να παραλάβουν τα εκλογικά τμήματα πράγμα που φάνηκε και από την έναρξη της ψηφοφορία σήμερα καθώς δεν υπήρχαν προβλήματα», προσέθεσε ο κ. Πέλπας.

Ερωτηθείς για «το αν βοήθησε την εκλογική διαδικασία το γεγονός ότι υπάρχουν, σε πολλά εκλογικά κέντρα κυρίως αστικά, δύο γραμματείς», ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμφώνησε. «Βοήθησε πάρα πολύ διότι είναι γνωστό ότι στις εκλογές, αυτό δείχνει η εμπειρία μας από το παρελθόν, δεν παρουσιάζονται τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Συνήθως ένα ή δύο να παρουσιαστούν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρουσιάζονται και περισσότερα» σημείωσε ο κ. Πέππας και συμπλήρωσε: «Άρα το γεγονός ότι υπήρχαν δύο γραμματείς αναπλήρωσε, σε μεγάλο βαθμό, την έλλειψη των μελών της εφορευτικής επιτροπής. Και όταν κάποιος δεν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όσο και αν τον αναγκάσεις, δεν θα είναι αποδοτικός. Επομένως αυτοί που μένουν και εκτελούν το έργο αυτό, το οποίο είναι υπεύθυνο, αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων και εύχομαι να έχουν καλή δύναμη το βράδυ που είναι το δύσκολο κομμάτι της διαλογής και θα χρειαστεί λίγη υπομονή γιατί είναι πολλές οι διαδικασίες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50