search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:55
MENU CLOSE

Βρετανία: Στο ίδιο όχημα με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες θέλει να είναι το νέο κόμμα Αλλαγή

26.05.2019 13:49
Βρετανία: Στο ίδιο όχημα με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες θέλει να είναι το νέο κόμμα Αλλαγή  - Media

 

Η επικεφαλής του κόμματος Αλλαγή στη Βρετανία, Χάιντι Άλεν, δήλωσε ότι το κόμμα της θα μπορούσε να συμμετέχει στη δημιουργία μίας ενιαίας κεντρώας παράταξης με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στις επόμενες γενικές εκλογές, κάνοντας ένα επιπλέον βήμα από αυτό του εκπροσώπου του, Τσούκα Ουμούνα, που είχε αναφερθεί σε ένα είδος συμφώνου που δεν θα έφερνε τα δύο κόμμα αντιμέτωπα.

«Θα μας ήθελα να είμαστε στο ίδιο όχημα» είπε η Άλεν στο BBC Radio 5, ενώ όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει εάν εννοεί στο ίδιο κόμμα είπε «ναι, πιθανώς» και ότι δεν ξέρει ποια ακριβώς μορφή θα έχει ο σχηματισμός αλλά ελπίζει ως σύνολο κάπου στην μέση μαζί με άλλους συναδέλφους που έχουν την ίδια άποψη.

Υποστήριξε ότι για να είναι μία επαναστατική δύναμη, η συμμαχία θα πρέπει να είναι «ολοκαίνουργια» και όχι απλά ένα μεγαλύτερο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα.

Προσέθεσε ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος στρέφονται προς μία πιο στενή συνεργασία με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και εκτίμησε ότι και άλλοι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το κόμμα τους εάν γίνει πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον, όπως και επιπλέον Εργατικοί, εάν ο Τζέρεμι Κόρμπιν συνεχίσει να αρνείται να δεσμευτεί σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:54