search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Μούντζα αντί για σύνταξη

08.02.2010 15:55
Μούντζα αντί για σύνταξη - Media

Τριαντάρηδες του ελληνικού έθνους ανασκουμπωθείτε! Γιατί αν είχατε καλομάθει να σας χαρτζιλικώνει η γιαγιά ή ο παππούς, μάθετε ότι οι μέρες της ευδαιμονίας σας έχουν τελειώσει (χαιρέτα το i phone που λιγουρευόσουνα, κι ας είχες φτάσει τόσο κοντά στην πηγή). Η΄ έστω, αν περιμένατε τη συμβολή των προγόνων σας για να τσοντάρετε στα «εξερχόμενα» του μήνα, ένας κάποιος κύριος Παπακωνσταντίνου αν έχετε ακουστά, διεμήνυσε ότι τα γεροντάκια ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος.

Τριαντάρηδες του ελληνικού έθνους ανασκουμπωθείτε! Γιατί αν είχατε καλομάθει να σας χαρτζιλικώνει η γιαγιά ή ο παππούς, μάθετε ότι οι μέρες της ευδαιμονίας σας έχουν τελειώσει (χαιρέτα το i phone που λιγουρευόσουνα, κι ας είχες φτάσει τόσο κοντά στην πηγή). Η΄ έστω, αν περιμένατε τη συμβολή των προγόνων σας για να τσοντάρετε στα «εξερχόμενα» του μήνα, ένας κάποιος κύριος Παπακωνσταντίνου αν τον έχετε ακουστά, διεμήνυσε ότι τα γεροντάκια ουκ αν λάβουν παρά του μη έχοντος. Καλά καταλάβατε ο «μη έχων» είναι το κράτος και όχι το παππουδάκι που δούλευε μια ζωή κι έριχνε εισφορές στο σύστημα για να τις επενδύσει το κράτος στο ΧΑΑ (το σωτήριον και σημίτειον έτος1999) και τώρα να παίρνει ψίχουλα και να δέχεται και από πάνω την απειλή ότι κι αυτά δεν θα τα πάρει. Κοινώς, εν έτει 2010 θα πάρει μια μούντζα περιποιημένη, σύνταξη πάντως χλωμό…

Αν τα ταμεία δεν έχουν λεφτά ας μη δώσουν συντάξεις, λένε οι υπουργοί των Οικονομικών και Εργασίας διότι αν το σύστημα έχει ανάγκη από 4 δις. ετησίως, εμείς τι να κάμουμε, χρωστάμε της Μιχαλούς, ζητιάνοι γίναμε, να γίνομε και κλέφτες; Δεν βλέπετε τι γίνεται, κινδυνεύει η «εθνική επιβίωση», οπότε σ’ αυτό τον ηρωικό χορό του Ζαλόγγου θα στείλουμε πρώτα τα γεροντάκια…

Βέβαια, ο κύριος Λοβέρδος, έχει την εναλλακτική στο τσεπάκι (η οποία όπως θα δείτε ενδέχεται να ακούγεται και ως «εκβιασμός»). Κοιτάξτε να δείτε, λέει, εμείς δεν μπορούμε άμεσα να χρηματοδοτήσουμε το σύστημα – το ασφαλιστικό ντε – γιατί θα έπρεπε να επιβάλλουμε φόρο στο λαό και δεν είναι σωστό γιατί «οι φορολογούμενοι θα επωμίζονταν το βάρος αυτών που εισφοροδιαφεύγουν» (ναι ρε παιδιά, όντως το είπε!). Άρα;Ττο λογικό είναι να κυνηγήσουμε τους «εισφοροδιαφεύγοντες».

Λάθος. Δεν συμφέρει, γιατί πίσω από αυτό το μακρινάρι κρύβονται κατά κανόνα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος (το οποίο παρεμπιπτόντως χρωστάει 10 δισ.ευρώπουλα στο ΙΚΑ). Άμα θέτε, λέει λοιπόν ο καθηγητής, να δείτε συντάξεις αφήστε μας επιτέλους να σας ανασχηματίσουμε το ασφαλιστικό να τελειώνουμε. Ούτως ειπείν, να πάμε στο συστηματάκι εκείνο που ο ασφαλισμένος καταβάλει τις εισφορούλες του ωραία και καλά και του τις κάνουμε εμείς πακετάκι ωραίο επενδύσιμο να έχουν και οι τραπεζούλες κεφαλαιάκια να παίξουνε. Στο μεταξύ, για όσους βγαίνετε τώρα στην αγορά εργασίας, αν ποτέ είχατε κάτι ακούσει για «τριμερή χρηματοδότηση», δεν είναι ανάγκη να μάθετε και τι σημαίνει γιατί θα τη φάει το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Α, και μια λεπτομέρεια ω ταλαίπωροι τριαντάρηδες: δεν φτάνει που κινδυνεύει η σύνταξη του παππού, αλλά το προαναφερθέν «συστηματάκι», προβλέπεται για τη δική σας σύνταξη…Ουπς!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55