search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:22
MENU CLOSE

Οι ευρωεκλογές ολοκληρώνονται: Τι έπεται;

26.05.2019 14:06
Οι ευρωεκλογές ολοκληρώνονται: Τι έπεται; - Media

 

Οι ευρωεκλογές ολοκληρώνονται σήμερα στις 12:00 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ιταλία, έπειτα από τέσσερις ημέρες ψηφοφορίας στα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι θα ακολουθήσει;

Ακολουθούν οι σημαντικότερες ημερομηνίες όπως τις καταγράφει σε σημερινό τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

28 Μαΐου: Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες σε μια άτυπη σύνοδο κορυφής προκειμένου να ξεκινήσουν τις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων.

29 Μαΐου: Τα μέλη της παραδοσιακά μεγαλύτερης ομάδας, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντώνται στις Βρυξέλλες.

11 Ιουνίου: Οι Σοσιαλιστές βουλευτές συναντώνται στις Βρυξέλλες.

20-21 Ιουνίου: Οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιούν σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, με τον διορισμό των πλέον υψηλόβαθμών Ευρωπαίων αξιωματούχων να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα. Εκτός από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται για τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εκπροσωπεί τα κράτη μέλη.

Ιη Ιουλίου: Ολοκληρώνεται η όγδοη θητεία του Κοινοβουλίου.

2 Ιουλίου: Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτείται σε Σώμα και εκλέγει τον πρόεδρό του.

15-18 Ιουλίου: Η δεύτερη σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η πρώτη ευκαιρία που θα έχουν οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής που θα προτείνουν τα κράτη-μέλη.

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος:

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν για τους υποψηφίους των κρατών μελών για τη νέα Επιτροπή. Κάθε κράτος μέλος μπορεί να επιλέξει έναν Επίτροπο. Η τελική σύνθεση της Επιτροπής, περιλαμβανομένου και του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο.

31 Οκτωβρίου: Η τελευταία ημέρα της θητείας της Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Την ίδια ημέρα, η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ.

30 Νοεμβρίου: Λήγει η θητεία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο/η διάδοχός του αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20