09/08/2020 02:57:24

ΕΟΠΥΥ: Τι θα ισχύσει με τα παραπεμπτικά για εξετάσεις που δεν εκτελέστηκαν λόγω της απεργίας

ΕΟΠΥΥ: Τι θα ισχύσει με τα παραπεμπτικά για εξετάσεις που δεν εκτελέστηκαν λόγω της απεργίας - Media

 

Παράταση ως το τέλος του τρέχοντος μήνα έδωσε ο ΕΟΠΥΥ στην ισχύ των ιατρικών παραπεμπτικών για εξετάσεις, που δεν εκτελέστηκαν από τις 23 ως 25 Μαΐου λόγω της απεργίας των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού, κ. Γιώργου Αγγούρη, τα παραπεμπτικά που εκδόθηκαν εξετάσεις για τις 23, 24 και 25 Μαΐου και δεν εκτελέστηκαν, λόγω της απεργίας που είχε προκηρυχθεί, θα ισχύσουν έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Στην απεργία έλαβαν μέρος τουλάχιστον το 90% των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων σε όλη τη χώρα. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του κλάδου, η απεργία ήταν προειδοποιητική και εκφράζει τη στάση που ετοιμάζεται να διατηρήσει ο κλάδος έναντι του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα, για το αίτημά του για επανεξέταση των υποχρεωτικών επιστροφών μέσω clawback – rebate. Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένως ότι έχει καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) καταγγέλλοντας πως ο ΕΟΠΥΥ τούς ζητεί ως επιστροφή το 70% έως 80% του εισοδήματός τους. Ακόμη, τονίζουν ότι στις ιδιωτικές δομές ΠΦΥ εξυπηρετούνται το 90% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως η απεργία παραβιάζει τους όρους της σύμβασης των ιδιωτών παρόχων με τον Οργανισμό και προειδοποίησε τον κλάδο για τυχόν επιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.