search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:44
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Τα exit poll είναι σαν τα… λουκάνικα – Δεν θέλεις να δεις πώς φτιάχνονται

26.05.2019 16:34
Σχόλιο - «φαρμάκι» από Τσακαλώτο - «Επιστράτευσε» την... ωραία Κοιμωμένη για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο (Photo) - Media

 

Τις εκτιμήσεις αποτελέσματος της Κάπα Research και τα exit poll σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας ότι «νομίζω θέλει προσοχή».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών παρομοίασε τις δημοσκοπήσεις και τα exit poll με τα… λουκάνικα, υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέρει κανείς πως φτιάχτηκαν».

«Έχουμε ένα exit poll και όχι αποτελέσματα. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχει ένα κοινό με τα λουκάνικα και αυτό το κοινό είναι ότι δεν θέλεις να δεις πώς φτιάχνονται», τόνισε.

Όπως επισήμανε στην ΕΡΤ, exit poll και δημοσκοπήσεις δεν είχαν καταφέρει να προβλέψουν το αποτέλεσμα ούτε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Η στρατηγική ήττα την οποία επιδίωξε η ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως οι εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα δείχνουν άνοδο του διπολισμού. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει πως δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή. «Αν η πραγματική διαφορά πέσει στο 3-3,5% θα χάσει ένα σαφές ατού η Ν.Δ. που είναι η παράσταση νίκης», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:43