27/10/2020 14:44:20

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος - Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ που πουλούσε «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» (Video)

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος - Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ που πουλούσε «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» (Video) - Media

 

Αποτελεί ένα από τα νεοεισερχόμενα κόμματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα exit polls. Ο λόγος για την «ελληνική λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, ένα κόμμα με σαφείς ακροδεξιές θέσεις.

Ποιος είναι λοιπόν ο επικεφαλής του; Διαβάζουμε στη wikipedia:

«Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1965, στη Γερμανία και η καταγωγή του προέρχεται από αγροτική προσφυγική οικογένεια. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Δενδροποτάμου και απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας, στην οποία φοίτησε με υποτροφία. Υπηρέτησε στον Στρατό Ξηράς, ως έφεδρος αξιωματικός, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ως δημοσιογράφος έχει παρουσιάσει διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι γνωστότερες εκπομπές που έχει συμμετάσχει, είναι οι «Κόντρα και Ρήξη» (όπου παρουσιάζει και βιβλία) στο Kontra Channel, «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Extra Channel 3 και «Ανατρεπτικό Δελτίο» στο Alert TV.

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Πολιτεύτηκε με το ΛΑΟΣ, όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004, λαμβάνοντας 5.700 ψήφους. Ωστόσο δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθότι ο ΛΑΟΣ πήρε το 2,90% των ψήφων. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, διεκδίκησε την νομαρχία Πέλλας. Έλαβε 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3%. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009, εκλέχθηκε βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΛΑΟΣ.

Στις 20 Μαΐου 2012, αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά οπαδών του κόμματος σε πρώην βουλευτές. Δύο μέρες μετά προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αρνήθηκε να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία απεχώρησε το 2015 για να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

Από το 2016 είναι πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση.

Ποινικά προβλήματα

Το 2011, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο ως «προβοκάτορα που διαλύει τις εργατικές συγκεντρώσεις καθοδηγώντας τους "κουκουλοφόρους" και δίνοντας τους εντολές να επιτίθενται στη Βουλή και στους αστυνομικούς με μολότοφ». Τρία χρόνια μετά, το 2014, ο εκπαιδευτικός κατέθεσε αγωγή, εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο πρώην βουλευτής καταδικάστηκε σε πληρωμή πρόστιμου συκοφαντίας, ύψους 15.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του εκπαιδευτικού.

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Τον Μάιο του 2018, εκπροσωπόντας το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της επίθεσης που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας ότι «Πρέπει να σταματήσει η αστική ευγένεια με αστείους, επικίνδυνους πολιτικούς. Ο κ. Μπουτάρης εχθές είναι ο ηθικός αυτουργός των όσων έγιναν». Για τις δηλώσεις αυτές καταδικάστηκε από μεγάλη μερίδα Ελληνικών ΜΜΕ και κατηγορήθηκε έντονα για δημόσια υποκίνηση βίας και διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Διάδοση ψευδών ειδήσεων

Επί σειρά ετών παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή για την οποία έχει δεχτεί κριτική σχετικά με διάδοση ψευδών ειδήσεων, όπως και για τη πώληση πλαστών ή μη αυθεντικών συγγραμάτων με σκοπό τη παραπλάνηση των τηλεθεατών. Η κύρια θεματολογία των ειδήσεων αφορά το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes, ο Κυριάκος Βελόπουλους έχει κατά το παρελθόν παραθέσει πολλαπλούς ψευδείς ισχυρισμούς, ενώ κάποιες από τις ειδήσεις αποτελούσαν προϊόν παραπληροφόρησης. Μεταξύ άλλων έχει υποστηρίξει ότι ο Τζωρτζ Σόρος τον έχει στοχοποιήσει «επειδή είναι επικίνδυνος», η Ελλάδα πληρώνει μετανάστες για να επισκέπτονται πορνεία, έχει ανακαλύψει επιστολές του Ιησού τις οποίες και επιχείρησε να πουλήσει μέσω της εκπομπής του, και σειρά διαφόρων θεωριών συνωμοσίας με αντικείμενο το περιβάλλον, φυλετικά ζητήματα και τη δημόσια υγεία.

Συγγραφικό έργο

Εκτός από την πολιτική και δημοσιογραφική του δράση, έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:

«Μακεδονία και Ύβρεις»,

«Αυτοί είναι οι Τούρκοι»,

«Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων»,

«Η Ελλάδα αιμορραγεί»

«Αριστοτέλους: Αθηναίων Πολιτεία»,

«Παγκοσμιοποίηση»,

«Θάνατος του έθνους»,

«Ελλήνων μυστικά»,

«Περί Ελλήνων αγωγή»,

«Ελλήνων προϊστορία»,

«Οι σαρκοφάγοι της Δημοκρατίας».

Εθνικοσοσιαλισμός

Σε ένα βιβλίο του συγκατέλεξε τον κύριο κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την περίοδο της Χούντας και μετέπειτα θεωρητικό της άκρας δεξιάς, Γεώργιο Γεωργαλά στους «πνευματικούς δασκάλους» του, τον οποίο χρησιμοποιεί και ως κύρια πηγή. Ο συγκεκριμένος έχει εκδώσει πολλά βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο (που επικρίνονται ως παραϊστορικά) που χρησιμοποιούν σχήματα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού στην παρουσίαση της ελληνικής ιστορίας, και προβάλλονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές στελεχών του ΛΑΟΣ,όπως του Άδωνι Γεωργιάδη, που τα προέβαλλε ως «πολύ σημαντικά.»

Δείτε σχετικό βίντεο των Ελληνικών Hoaxes για την υπόθεση των "χειρόγραφων του Ιησού":

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.