search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Σοκ στην Ευρώπη: Πρώτη η Λεπέν στο γαλλικό exit poll

26.05.2019 18:14
Σοκ στην Ευρώπη: Πρώτη η Λεπέν στο γαλλικό exit poll - Media

 

Ανατριχίλα στην Ευρώπη, καθώς η Μαρίν Λεπέν εμφανίζεται να κυριαρχεί στις εκλογές στη Γαλλία έναντι του Εμανουέλ Μακρόν

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρώτο επίσημο exit poll από France Info η ακροδεξιά Λεπέν συγκεντρώνει 23,2% , ο Μακρόν 21,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταλαμβάνουν την τριτη θέση με 12,8%, η Δεξιά 8,3%, οι Σοσιαλιστές 6,7%, και ο Μελανσόν 6,7%.

 

Μακρόν: Η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική» αλλά η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει την πολιτική της

Αξιοπρεπές χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική».

Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια «καλή είδηση».

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα «εντείνει» την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ, το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον 23χρονο Ζορντάν Μπαρντελά, θα κερδίσει την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 24%. Το κόμμα LREM του Μακρόν, με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο την Ναταλί Λουαζό, έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22-23%.

Η έκπληξη αυτών των εκλογών ωστόσο θεωρούνται οι Πράσινοι (EELV), που εκτοξεύονται στην τρίτη θέση, με ποσοστό γύρω στο 12%.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:00