search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Κυρίαρχη η ΝΔ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – Πέντε περιφερειάρχες εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή

27.05.2019 06:18
Τζιτζικώστας: Κατά την άποψή μου η καραντίνα θα περάσει και τη 14η Δεκεμβρίου - Media

 

Σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας προηγείται η ΝΔ. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες σε πέντε περιφέρειες, ενώ στη μια από αυτές, στην Κρήτη, εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- μη «γαλάζιος» περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται: στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με το 61,99% των ψήφων, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκη με το 60,81% των ψήφων (ο οποίος κατέβηκε ως αυτόνομος, αλλά τον στήριξαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ), στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (56,97%), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός (55,42%), στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος (54,99%).

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφέρειες: Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας. Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43