search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:55
MENU CLOSE

Κουβέλης: Ηγεμονικός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο

27.05.2019 10:29
Κουβέλης: Ηγεμονικός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο - Media

 

«Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγεμονικός στον προοδευτικό χώρο» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στο Α΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ακόμη αναφερόμενος στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μίας προοδευτικής και μίας συντηρητικής πολιτικής.

Απαντώντας στο εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μία βαριά στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Δεν συμφωνώ ότι πρόκειται για μία στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αξιολογηθούν πάρα πολλά στοιχεία, προκειμένου να ερμηνευθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει πάρα πολλά πράγματα, αναφορικά με την ανακούφιση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών».

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τη λεγόμενη μεσαία τάξη, ο Φώτης Κουβέλης, ανέφερε: «Ενώ η πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε με σημαντικά μέτρα τη μεσαία τάξη , η οποία επλήγη βάναυσα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, το ερώτημα είναι γιατί η μεσαία τάξη-εάν συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος-πήρε αυτή τη στάση. Ενδεχομένως γιατί περίμενε πολλά περισσότερα για τη δική της ανακούφιση, για τη δική της στήριξη. Δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τη μεσαία τάξη αλλά επιχείρησε-στο μέτρο του δυνατού να τη στηρίξει».

«Το συγκεκριμένο περιεχόμενο δόθηκε στη χθεσινή αναμέτρηση γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η πόλωση, η αντιπαράθεση δεν είχε ξεκινήσει 2-3 μήνες πριν από τις χθεσινές εκλογές αλλά εδώ και πάρα πολλούς μήνες και για χρόνια ολόκληρα. Κατά συνέπεια, εκ των πραγμάτων οι ευρωεκλογές πήραν εθνικό χαρακτήρα», είπε στο εάν ήταν ορθή η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πάει στην εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών με μία ατζέντα εθνικών εκλογών.

Για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε, «οι προσεχείς εκλογές, θα θέσουν πια ανοικτά το ζήτημα μίας αντιπαράθεσης στη βάση προγραμμάτων αλλά και της πορείας που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος. Και βεβαίως η κυβέρνηση θα οργανώσει τη δική της πολιτική και θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό το τι θέλει να επιλέξει. Το πολιτικό ζήτημα πλέον τίθεται καθαρά: Από τη μία, η συντηρητική πολιτική και από την άλλη, η προοδευτική πολιτική».

Τέλος για το εάν η διαφορά που πήρε η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά επικρότηση για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, ο Φώτης Κουβέλης είπε, «οχι. Το περιεχόμενο του εκλογικού αποτελέσματος είναι σύνθετο. Η αντιπαράθεση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μιλάμε για δύο πόλους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος ο οποίος συγκροτεί και εκφράζει ηγεμονικά-παρά το εκλογικό αποτέλεσμα- την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό πό

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:54