search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:31
MENU CLOSE

Ράνια Σβίγκου: «Τη μάχη των εθνικών εκλογών τη δίνουμε για να την κερδίσουμε – Πιο καθαρά τα διλήμματα»

27.05.2019 12:32
Καρφιά Σβίγκου: Πολιτική η παρέμβαση της Κομισιόν - Media

 

«Είναι μια μάχη την οποία τη δίνουμε για να την κερδίσουμε. Και θα την δώσουμε με αποφασιστικότητα, θα την δώσουμε ακούγοντας τον κόσμο μας και ακούγοντας την κοινωνία. Θα είναι μια μάχη την οποία θα την δώσουμε με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας αυτό που εκπροσωπούμε, γνωρίζοντας ότι είμαστε ο κυρίαρχος σχηματισμός εντός του ευρύτερου προοδευτικού πόλου. Έχουν διαμορφωθεί δύο διακριτοί πόλοι στην ελληνική κοινωνία κι εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιον θα εμπιστευτεί ώστε με ασφάλεια να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο»: αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA και στην εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» (Ρ. Τζίμα -Σπ. Λάμπρου) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Υπάρχουν δύο διακριτά σχέδια. Εμείς εκπροσωπούμε το σχέδιο, το οποίο αφορά στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, το οποίο αφορά στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Δεν πρόκειται την επόμενη περίοδο να μην επικοινωνήσουμε όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, ενώ θα παρουσιάσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα. Όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να πάρουν θέση -γι’ αυτό είπα να μην κρύβεται κανένας- και το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να πάρει θέση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Γιατί δεν μπορεί -βλέπω από το πρωί το ΚΙΝ.ΑΛ. και χθες την κυρία Γεννηματά, η οποία ουσιαστικά πανηγυρίζει σαν να είναι νίκη του δικού της κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σβίγκου.

Ερωτηθείσα για το τι κόστισε περισσότερο στο κυβερνών κόμμα, η κυρία Σβίγκου απάντησε: «Αντιμετωπίσαμε λοιπόν στα τέσσερα χρόνια κυβέρνησης δυσκολίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Υπήρχαν πράγματα, τα οποία εντός μνημονίων δεν μπορούσαν να λυθούν. Είμαστε λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο, την έξοδο από τα μνημόνια, και τη δυνατότητα της χώρας να μπορεί να πάρει αποφάσεις οι οποίες είναι δικές της. Αυτό προφανώς δεν είχε εμπεδωθεί από τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα όμως μην ξεχνάμε ότι ήταν και μια κάλπη ευρωεκλογών. Υπάρχει μια φυσιολογική κυβερνητική φθορά», αναγνώρισε η εκπρόσωπος Τύπου.

«Επιλέξαμε να δώσουμε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης σε ένα στρατηγικό πολιτικό σχέδιο στήριξης των θετικών μέτρων», συνέχισε η κυρία Σβίγκου και τόνισε: «Ταυτόχρονα όμως η μεγάλη μάχη είναι η μάχη των εθνικών εκλογών. Βλέποντας το χθεσινό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν συνέβη τίποτα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δώσουμε τη μάχη των εθνικών εκλογών, όπου εκεί θα συγκρουστούν τα δύο πολιτικά σχέδια, τα οποία περιγράφηκαν και στην περίοδο των ευρωεκλογών, αλλά τώρα θα γίνει πολύ πιο καθαρό το δίλημμα, γιατί είναι μια μάχη για τις εθνικές εκλογές, κι όχι για τις ευρωεκλογές, όπου υπάρχει ενδεχομένως μια πιο χαλαρή ψήφος, άλλοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν. Πρέπει να δούμε γιατί κόσμος δεν ήρθε να ψηφίσει. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τη νεολαία. Πρέπει όλα αυτά να τα δούμε σοβαρά και είναι μια μάχη την οποία θα τη δώσουμε για να την κερδίσουμε», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:30