13/12/2019 07:04:08

«Ισοπεδώθηκαν» οι εργατικοί στην Σκοτία - Νίκη του «Εθνικού Κόμματος»

«Ισοπεδώθηκαν» οι εργατικοί στην Σκοτία - Νίκη του «Εθνικού Κόμματος» - Media

 

Νίκη του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας ανέδειξαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που ανακοινώθηκαν για την εκλογική περιφέρεια σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων.

Το κόμμα εκλέγει τρεις ευρωβουλευτές, και ακολουθεί το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που εκλέγει έναν. Από μία έδρα καταλαμβάνουν το κόμμα του Brexit και οι Συντηρητικοί, ενώ το κόμμα των Εργατικών στη Σκοτία απέτυχε να εκλέξει ευρωβουλευτή, σε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην σύγχρονη ιστορία του στην συγκεκριμένη βρετανική περιοχή.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά αύριο. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι κερδίζουν από μία έδρα το Δημοκρατικό Ενωτικό κόμμα και το Σιν Φέιν, ενώ αναμένεται έκπληξη για την τρίτη έδρα αυτής της εκλογικής περιφέρειας, εάν τελικά καταφέρει - κατά πως φαίνεται - να την κατακτήσει το κόμμα της Συμμαχίας, την οποία θα πάρει από το DUP (σύμφωνα με τις προηγούμενες ευρωεκλογές) και μάλιστα από το προπύργιό του, το ανατολικό Μπέλφαστ. Εάν τελικά κερδίσει την έδρα το κόμμα της Συμμαχίας, οι δύο από τις τρεις έδρες θα ανήκουν σε κόμματα που στηρίζουν την παραμονή στην ΕΕ και το δίκτυ ασφαλείας (backstop).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.